SB Online

Svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

PRIJE 3 GODINE
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 1199

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi   SB Online | Svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

PRIJE 3 GODINE
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 1199

Dodjelom prigodnih priznanja i poklona višestrukim darivateljima krvi, danas je svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Na taj dan je 1953. godine u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Danom dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se humanost i nesebičnost u darivanju krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

2019. godine je gotovo 4000 (3080 muškaraca i 893 žene) osoba pristupilo nesebičnom darivanju krvi u Gradskom društvu Crvenog križa Slavonski Brod, a iste je godine njih 303 darovalo krv po prvi puta.

Na svečanom prijemu dobrovoljnih darivatelja krvi, u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je čestitao svim darivateljima krvi i zahvalio za dobrotu i požrtvovnost koju uvijek iznova iskazuju.

Izvor: Grad Slavonski BrodOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: