Tijekom blagdana zbog petardi ozlijeđeno je šestero djece, a troje ljudi prošlo je s teškim ozljedama


(FOTO: ddl.rs)

10.1.2020. | 22:26 | Index.hr
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 756

Tijekom trajanja policijske akcije Mir i dobro od 13. prosinca do 8. siječnja teško su ozlijeđene tri osobe, dok je njih 11, među kojima i šestero djece, lakše ozlijeđeno.

Za vrijeme ovogodišnje akcije zabilježena su tri propucavanja obiteljskih domova, pet automobila i tri slučaja propucavanja ostalih objekata. Oduzeto je 58 komada oružja, 6424 komada raznog streljiva, 15 komada eksplozivnih sredstava i 1024 komada pirotehničke galanterije, priopćilo je u petak Ravnateljstvo policije.

Kod provođenja akcije naglasak se stavlja na sprječavanje ozljeđivanja osoba, osobito djece. Iako je stanje tijekom provođenja ove akcije bilo najpovoljnije u 26 godina provođenja, policija je zabilježila nekoliko slučajeva ozljeđivanja osoba tijekom korištenja pirotehničkih sredstava, ali u manjem broju nego tijekom prijašnjih akcija, piše Index.hr.


Tijekom prošle akcije policija je evidentirala sedam teških i 16 lakših ozljeda, od čega šestero djece za koje je zabilježeno pet teških ozljeđivanja i jedno lakše. Za vrijeme akcije provedene tijekom 2017. i 2018. godine policija je zabilježila četiri teške i 12 lakših tjelesnih ozljeda, pri čemu je jedno dijete zadobilo teške tjelesne ozljede. Tijekom akcije provedene 2016. i 2017. godine evidentirano je osam teških i 26 lakih tjelesnih ozljeda, od čega 20 djece za koje je zabilježeno pet teških i 15 lakših ozljeđivanja.

Glavni cilj provođenja akcije je smanjenje broja uzrokovanih nestručnim, neopreznim i nezakonitim rukovanjem pirotehničkim sredstvima, oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme. Policija je akciju provodila pojačanim postupanjem na terenu, ali i edukacijom najmlađih i njihovih roditelja o opasnosti nezakonitog i nestručnog rukovanja pirotehnikom, piše Index.hr.

(IZVOR: www.index.hr)


VIŠE NA TEMU:
PETARDE
OPASNOST
OZLJEDE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI