Tribina SKAC-a Slavonski Brod

FOTO: djos.hr

25.3.2023. | 21:03 | Đakovačko-osječka nadbiskupija
Pregleda: 390

U sklopu projekta “Tri u jedan – Bog, ti i ja” koji već drugu godinu svakoga četvrtka organizira Studentski katolički centar Slavonski Brod (SKAC) tribinu pod nazivom “Kako djeluju stvari koje ne djeluju” održao je u četvrtak, 23. ožujka fra Josip Blažević, franjevac konventualac gvardijan franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

U Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu fra Josip je mladima govorio o praksi čestog susretanja s praznovjerjem i različitim oblicima okultizma te je u svom izlaganju mladima ukazao na opasnosti suvremenih oblika spiritizma, koji su danas prisutni u različitim oblicima, kao i o magiji koja ima široko područje djelovanja. Mladima koji su sve više zbunjeni, izgubljeni te izvan kršćanstva traže odgovore i pomoć za rješavanje svojih svakodnevnih egzistencijalnih kriza, dao je konkretne smjerokaze na sve te izazove.

Posvjestivši im da je izvan Boga, izvan Isusa Krista sve ništavilo, zamolio ih je da žive sakramentalnim životom kako bi bili zaštićeni od svih opasnosti.


Koliko je mladima nepoznata teme bilo je očito po brojim pitanjima na koja im je na kraju fra Josip odgovarao i susret završio molitvom.

Susret je započeo znakovitom scenskim prikazom odlomka iz Biblije koji prikazuje prvu spiritističku seansu koja se spominje u Bibliji, a tragično završava za osobu koja je tražila pomoć od duha pokojnika. Izveli su je mladi vinkovačke zajednice “Vez”.

Na tribini je sudjelovao znatan broj mladih koji se svake srijede u tom centru okupljaju na misi za mlade.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI