U Gradskoj knjižnici obilježen „Dan crvenih haljina“

FOTO: Grad Slavonski Brod

3.2.2023. | 14:33 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 794

Danas se obilježava „Dan crvenih haljina“, zdravstvena kapanja pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar kod žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen. Prva kampanja „Dana crvenih haljina“ pokrenuta je u SAD-u, a danas je postala međunarodnom kampanjom posvećenoj prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Ova kampanja danas se provodi u više od 50 zemalja svijeta, a simbol kampanje je crvena haljina, haljina kao univerzalna slika žene i crvena boja kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Cilj kampanje je potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama. Isto tako, cilj je potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Organizator obilježavanja „Dana crvenih haljina“ u Slavonskom Brodu je Odjel za neurologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ i Gradska knjižnica Slavonski Brod. Tako su danas u Gradskoj knjižnici održana edukativna te druženje s građanima kako bi se podigla svijest o prevenciji moždanog udara kod žena. Na današnjem obilježavanju „Dana crvenih haljina“ u Gradskoj knjižnici, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI