SB Online

U još 5 obitelji uručena vrijedna oprema za novorođenčad

SB Online | U još 5 obitelji uručena vrijedna oprema za novorođenčad SB Online | U još 5 obitelji uručena vrijedna oprema za novorođenčad

Grad Slavonski Brod nastavlja s provedbom mjere dodjeljivanja opreme za novorođenčad vrijedne 5.200 kuna. Danas je, naime, u pet brodskih obitelji, koje očekuju dolazak svog prvog djeteta, uručen dječji krevetić s higijenskim, kozmetičkim i tekstilnim proizvodima. Zahvaljujući ovoj opremi, svako dijete u Slavonskom Brodu, bez obzira na financijsko stanje roditelja, ima sve što mu je  potrebno prilikom dolaska kući iz rodilišta. Ovu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je među prvima u Republici Hrvatskoj, a opremu je obiteljima danas uručila Brigita Mikajević, viša stručna suradnica za predškolski i školski odgoj.

Oni roditelji koji ne žele opremu ili ju već posjeduju, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna, a svaki roditelj ostvaruje pravo na jednokratne novčane naknade koja za prvo dijete iznosi 2.500 kuna, za drugo dijete 3.500 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete u obitelji 5.000 kuna. Nadalje, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: