U ordinaciji obiteljskog liječnika vam se ne javljaju na telefon? Evo što možete učiniti

FOTO: Unsplash

12.12.2020. | 16:39 | B.M.
IZVOR: vlada.gov.hr
Pregleda: 3555

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimaju sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine. O ovom problemu su nas kao medij u zadnje vrijeme sve češće obavještavali i naši čitatelji.

Iako smo svjesni da liječnici rade punom parom te da nemaju predaha, ipak je malo pretjerano ne javljati se na telefon i po nekoliko dana. Isto tako, čitatelji se žale na medicinsko osoblje koje je uglavnom zaduženo za telefoniranje u ordinacijama obiteljske prakse jer smatraju da je ono krivo za ovakvu situaciju više nego sam liječnik.

Dakle, ako vam se kao jednom našem čitatelju dogodilo da cijela četiri dana nije mogao doći do svog obiteljskog liječnika, a bio je u samoizolaciji i nije smio izlaziti iz kuće, sada se imate kome obratiti i požaliti.


S obzirom na sve navedeno, HZZO je uspostavio novu e-mail adresu [email protected] na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor.

U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt), te ime i prezime izabranog doktora na kojeg se osigurana osoba žali. Bez navedenih podataka HZZO nije u mogućnosti postupiti, odnosno stupiti u kontakt s doktorom primarne zdravstvene zaštite i pomoći u žurnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima.


VIŠE NA TEMU:
LIJEČNICI
TELEFON

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI