SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U ordinaciji obiteljskog liječnika vam se ne javljaju na telefon? Evo što možete učiniti

PRIJE 4 GODINE
TEKST: B.M./vlada.gov.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | U ordinaciji obiteljskog liječnika vam se ne javljaju na telefon? Evo što možete učiniti SB Online | U ordinaciji obiteljskog liječnika vam se ne javljaju na telefon? Evo što možete učiniti

PRIJE 4 GODINE
TEKST: B.M./vlada.gov.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimaju sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine. O ovom problemu su nas kao medij u zadnje vrijeme sve češće obavještavali i naši čitatelji.

Iako smo svjesni da liječnici rade punom parom te da nemaju predaha, ipak je malo pretjerano ne javljati se na telefon i po nekoliko dana. Isto tako, čitatelji se žale na medicinsko osoblje koje je uglavnom zaduženo za telefoniranje u ordinacijama obiteljske prakse jer smatraju da je ono krivo za ovakvu situaciju više nego sam liječnik.

Dakle, ako vam se kao jednom našem čitatelju dogodilo da cijela četiri dana nije mogao doći do svog obiteljskog liječnika, a bio je u samoizolaciji i nije smio izlaziti iz kuće, sada se imate kome obratiti i požaliti.

S obzirom na sve navedeno, HZZO je uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor.

U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt), te ime i prezime izabranog doktora na kojeg se osigurana osoba žali. Bez navedenih podataka HZZO nije u mogućnosti postupiti, odnosno stupiti u kontakt s doktorom primarne zdravstvene zaštite i pomoći u žurnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: