SB Online

U Slavonskom Brodu započeo projekt „72 sata bez kompromisa“

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | U Slavonskom Brodu započeo projekt „72 sata bez kompromisa“ SB Online | U Slavonskom Brodu započeo projekt „72 sata bez kompromisa“

PRIJE 3 GODINE
ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA/DJOS.HR
PRIKAZA: 1475

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“, koji treću godinu zaredom organizira Studentski katolički centar (SKAC) u Slavonskom Brodu, započeo je u srijedu 14. listopada večernjom misom sa zazivom Duha Svetoga. Kako se svake srijede slavi misa studenata, uz 90-ak volontera projekta na misi su sudjelovali i brodski studenti. Euharistiju kao i klanjanje u Župi Gospe Brze Pomoći predvodio je studentski kapelan vlč. Robert Farkaš.

Na početku mise kapelan Farkaš zahvalio je mladima što u tom najvećem humanitarnom projektu SKAC-a pomažu svojim bližnjima napose starijima, bolesnima i nemoćnima. U prigodnoj homiliji promišljao je na temu Što Bog od nas očekuje u životu. Svjestan kako mladi žele živjeti u sigurnosti, žele osjetiti konkretnu Božju prisutnost u svome životu, upozorio je da time pokazujemo kako ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

„Bog nas nikada ne poziva da činimo ono što ne znamo, i ne traži od nas odgovore na pitanja koja nam nije postavio. Bog od nas traži samo ono što znamo i ono što nam je objavio, a objavio nam je jasno i konkretno; svojih deset zapovijedi, istine Crkve, istine naše kršćanske vjere, sakramente, svoja blaženstva. On želi da činimo ono što znamo i što nam je rečeno“, naglasio je kapelan Farkaš. Nadalje im je pojasnio kako je Božja sigurnost u njegovom obećanju da nas nikada neće napustiti, da će uvijek biti uz nas, i tu sigurnost želi usaditi u naša srca. Pozvao je mlade da mole, vjeruju i znaju čekati, da bi to i istinski doživjeli.

Konkretne akcije koje će, uz poštivanje epidemioloških mjera, trajati 72 sata, mladi u Slavonskom Brodu započinju 15. listopada.

Izvor: djos.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: