SB Online

U Splavarskoj ulici uhvaćen Talijan koji je krijumčario migrante

SB Online | U Splavarskoj ulici uhvaćen Talijan koji je krijumčario migrante SB Online | U Splavarskoj ulici uhvaćen Talijan koji je krijumčario migrante

PRIJE 5 MJESECI
PU BRODSKO-POSAVSKA/PU BRODSKO-POSAVSKA
PRIKAZA: 1252

Nakon nedavnog slučaja sprječavanja stranih državljana u krijumčarenju osoba (također stranih državljana), objavljenog 27. travnja na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske pod naslovom: Policajci na autocesti zaustavili dvojicu muškaraca koji su pokušali prokrijumčariti strane državljane, dana 27. travnja, u 20.45 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod ponovno su spriječili krijumčarenje osoba.

Naime, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici uočili su kombi vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Talijanske Republike. U unutrašnjosti kombi vozila policijski službenici su uočili više osoba, a naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o 12 državljana Republike Turske i 3 državljana Narodne Republike Kine koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom je utvrđeno da je isti iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u Republiku Hrvatsku te druge zemlje Europske unije. Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti iZakonu o strancima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: