U tijeku projekt opremanja zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave

FOTO: Grad Slavonski Brod

20.12.2022. | 17:59 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 525

Nakon infrastrukturnih zahvata kojima je u potpunosti obnovljen zapadni dio sjevernog kavalira Tvrđave Brod, Grad Slavonski Brod krenuo je u drugu fazu projekta „Obnova Tvrđave“. Riječ je o opremanju spomenutih novoobnovljenih prostora za koje je Grad Slavonski Brod osigurao bespovratna financijska sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu razvoja spomenutog dijela Tvrđave u edukativno-multimedijalni centar.

Tako će obnovljeni prostori Tvrđave ukupne površine 1.686,90 m2 projektom opremanja uskoro dobiti novu kulturno-obrazovnu svrhu te će po završetku projekta sadržavati multimedijalnu i konferencijsku dvoranu, Centar za nematerijalnu baštinu, izložbeni virtualni prostor, informacijski prostor te prostor za radionice, a glavnu atrakciju za posjetitelje zasigurno će predstavljati buduća zvjezdarnica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.481.645,43 kn od čega je iznos bespovratnih sredstava od 3.809.397,62 kune odnosno 85%. Projekt obnove zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave samo je nastavak ulaganja u obnovu Tvrđave putem europskih fondova nakon završenog projekta parternog uređenja i uređenja komunalne infrastrukture te projekta „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka“ koji je također u fazi opremanja.


VIŠE NA TEMU:
GRAD
PROJEKT
OPREMANJE
TVRĐAVA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI