SB Online

Udomitelje shrvala smrt curice: ʺKao da je čekala da je još jednom vidimoʺ

PRIJE 3 GODINE
INDEX.HR/WWW.INDEX.HR
PRIKAZA: 3774

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Udomitelje shrvala smrt curice: ʺKao da je čekala da je još jednom vidimoʺ SB Online | Udomitelje shrvala smrt curice: ʺKao da je čekala da je još jednom vidimoʺ

PRIJE 3 GODINE
INDEX.HR/WWW.INDEX.HR
PRIKAZA: 3774

Na uskrsno jutro udomitelji iz Slavonije uspjeli su kratko vidjeti dvoipolgodišnju djevojčicu koja je umrla danas poslijepodne u Klaićevoj bolnici od zadobivenih teških ozljeda. 

"Za nas je to bio pravi Uskrs jer smo dobili priliku na pet minuta doći u bolnicu i vidjeti dijete na čemu se zahvaljujemo ravnatelju bolnice i ljudima koji su to organizirali i omogućili nam da je vidimo, da se barem na takav način oprostimo od nje, iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući. Nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo... I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši", rekao je za Jutarnji list Branko Bojić.

"Ona je bila naše dijete"

On i njegova supruga Darija udomili su malenu u svojoj kući kada su joj bila svega tri mjeseca i ostala je s njima pune dvije godine, do studenoga prošle godine, kada ju je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška vratio biološkim roditeljima.

"Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Mi imamo svoje dvoje odrasle djece kojima smo biološki roditelji, ali i nju smo smatrali našim prirodnim članom. Jako smo teško podnijeli odvajanje od nje, srce nam se paralo kada je odlazila, a danas se osjećamo užasno i prazno", priča Branko kojeg je strašno pogodila smrt djevojčice. 

"Kao da je čekala da je još jednom vidimo"

"Nedugo nakon što smo se vratili iz Zagreba svojoj kući dobili smo informaciju da je naše dijete preminulo. Sad si razmišljam, kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija", rekao je Branko kroz suze.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva preminula je danas popodne.

Majci prijeti do 15 godina zatvora

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Utvrđeno je da je djevojčica zlostavljana te su roditelji u petak uhićeni, a jučer im je određen jednomjesečni pritvor. Djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta. Nakon što je djevojčica preminula kazneno djelo za koje se majka tereti prekvalificirat će se u "Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti". Prijeti joj do 15 godina zatvora.

Izvor: www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: