Uhićeno sedam lopova od 20 do 34 godine

FOTO: Arhiv

21.2.2023. | 09:50 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 2497

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda su dovršili kriminalističko istraživanje nad 7 osoba u dobi od 34, 28, 20, te četvoricom 21-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje 6 imovinskih kaznenih djela, kojim je prouzročena šteta od nekoliko tisuća eura. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak u vremenu od 26. prosinca prošle godine, do 15. veljače 2023. godine, počinio tri kaznena djela teške krađe. Naime, u prvom slučaju je na području Nove Gradiške u Ulici Zrinskih, otvorio poluotvoren prozor obiteljske kuće, ispreturao pokućstvo te otuđio trimer, nož s futrolom, upaljač i jednu žensku ogrlicu, te je razbio staklo i na podrumskom prozoru. U drugom slučaju, ušao je u obiteljsku kuću, u Željezničkoj kući, pomoću ljestava koje je našao u dvorištu, popevši se na stražnji zid. Potom je izbio prozor i ušao u unutrašnjost, ispreturao stvari u prostorijama, te izašao kroz kuhinjski prozor, ne otuđivši ništa. U trećem slučaju, u Potočnoj ulici je razbio staklo na trgovini, ušao u unutrašnjost, nadzornu kameru digao prema stropu, te otuđio polog u iznosu od 230 eura. 

Nadalje, policija sumnjiči 28-godišnjaka, da je 2. veljače, u 12.43 sati, sa prodajnih polica iz trgovine otuđio kliješta, te prošao pored blagajne ne plativši. Otuđena kliješta su od istoga oduzeta i vraćena odgovornoj osobi oštećene trgovine. 


Utvrđeno je da su 20-godišnjak i 21-godišnjak, na području Općine Garčin, u vremenu od 11. do 13. veljače, iz radnih strojeva otuđili 200 litara goriva. 

Također je utvrđeno da su trojica 21-godišnjaka, u drugoj polovici siječnja, na području Općine Bukovlje, provalili drvena vrata vikend kuće, te u unutrašnjosti zapalili drveni namještaj, uslijed čega je došlo do izgaranja istog i začađenja ostalih prostorija. Potom su na terasi pokidali drvene letve na ogradi.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 


VIŠE NA TEMU:
PROVALA
KRAĐA
UHIĆENJE
POLICIJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI