Ukrala 15 litara vode s groblja, sud ju oslobodio

FOTO: Google

4.4.2021. | 18:51 | glas-slavonije.hr
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 3949

Majka šestero djece rekla je da je provalila u šaht jer joj je trebala pitka voda za djecu

Dvadesetsedmogodišnja mještanka Budimaca završila je na sudu zbog krađe 15 litara vode s mjesnog groblja. Ipak, sudac osječkog Općinskog suda oslobodio ju je krivnje, navodeći kako se radi o beznačajnom djelu. Općina Podgorač, pak, nije tražila naknadu štete.

Mlada žena rekla je sucu da je 26. srpnja 2019. godine oko 22.30 sati došla na mjesno groblje gdje je s pomoću ključa za plinsku bocu polomila lokot s poklopca vodovodnog šahta. Nakon toga je ušla u šaht i otvorila ventil za vodu, a potom sa slavine u kanistar natočila 15 litara vode koju je odnijela svojoj kući. Učinila je to jer joj je obitelj ostala bez vode, a u to vrijeme je bila majka šestero djece. Djeci nije mogla omogućiti vodu jer voda iz bunara nije za uporabu. Kako se radilo o noćnim satima, bila je prisiljena doći do vode provaljivanjem lokota na šahtu na groblju. "Mještani Budimaca na groblju se za dana koriste vodom besplatno. Žao mi je zbog krađe, kajem se zbog toga, to sam učinila zbog svoje djece...", rekla je mlada majka.


Zaposlenik Općine Podgorač potvrdio je navode mlade majke da vodu na groblju preko ljeta koriste i drugi ljudi, ventili su otvoreni, no poklopac na šahtu uvijek je zaključan lokotom. U vrijeme krađe ventili su, s obzirom na to da je bila noć, bili zatvoreni.

- Nakon dokaznog postupka sud je utvrdio da se u konkretnom slučaju radi o beznačajnom djelu te je okrivljenicu oslobodio od optužbe... Nesporno je da je ostvarila obilježja kaznenog djela protiv imovine - teškom krađom, ali je stupanj njezine krivnje nizak i ne postoji potreba da bude kažnjena. Ovo iz razloga što se okrivljenici stavlja na teret da je otuđila najmanje 15 litara pričinivši štetu od 15 kuna, dakle posljedice djela su neznatne. Sud vjeruje u iskrenost okrivljeničine obrane kada navodi da se na krađu odlučila jer je kao majka tada šestero maloljetne djece (sada sedmero, i u očekivanju rođenja osmog djeteta) željela osigurati pitku vodu koju su djeca u noćnim satima zahtijevala, a nije ju mogla osigurati iz bunara jer takva voda nije za uporabu - navodi se u obrazloženju nepravomoćne presude Općinskog suda Osijek.Sud je 27-godišnjakinju u cijelosti oslobodio obveze naknada troškova kaznenog postupka (Izvor: glas-slavonije.hr)


VIŠE NA TEMU:
SUD
KRAĐA
VODA
GROBLJE
PRESUDA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI