SB Online

Uplatila više tisuća kuna neznancu, kasnije shvatila da je prevarena

SB Online | Uplatila više tisuća kuna neznancu, kasnije shvatila da je prevarena SB Online | Uplatila više tisuća kuna neznancu, kasnije shvatila da je prevarena

PRIJE 2 GODINE
PU BRODSKO-POSAVSKE/PU BRODSKO-POSAVSKA
PRIKAZA: 2068

Jučer, 27. rujna, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 19-godišnjakinja.

Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju fotoaparata, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela u zabludu da će joj uplatiti traženi iznos, nakon čega je oštećena poslala fotoaparat na dogovorenu adresu. Nepoznata osoba je oštećenu uputila da je za potrebe plaćanja poreza, putem aplikacije za transfer novca potrebno uplatiti i nekoliko tisuća kuna, a kako bi na svoj bankovni račun primila traženu uplatu za prodani fotoaparat. Nakon izvršene uplate i prestanka komunikacije, oštećena je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Prijevare te podnošenja odgovarajućih pismena.


Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara putem interneta, a pogotovo da ne vrše uplate putem poveznica koje im dostave nepoznate osobe. Također, pozivamo građane da svaki ovakav, sumnjivi, način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: