SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Upozorenje navijačima koji putuju u Katar: Zbog vlastite sigurnosti koristite ʺburner phoneʺ

SB Online | Upozorenje navijačima koji putuju u Katar: Zbog vlastite sigurnosti koristite ʺburner phoneʺ SB Online | Upozorenje navijačima koji putuju u Katar: Zbog vlastite sigurnosti koristite ʺburner phoneʺ

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Redakcija 034/Index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na temelju upozorenja i preporuka u sklopu međunarodne suradnje europskih nadzornih tijela, Agencija za zaštitu osobnih podataka izdaje preporuke za sve hrvatske navijače koji će boraviti u Katru na Svjetskom prvenstvu u nogometu, objavili su.

Preporuka: Koristite burner phone

Prilikom dolaska u Katar, navijači moraju preuzeti dvije mobilne aplikacije — službenu aplikaciju za Svjetsko prvenstvo - Hayya i aplikaciju za praćenje COVID-a - Ehteraz.

Iz uvodnih postavki aplikacija može se zaključiti da navedene aplikacije mogu pristupiti podacima korisnika mobitela, pratiti njihovu lokaciju, čitati, brisati ili mijenjati sadržaj s mobitela te sprječavaju mobilnom uređaju da prijeđe u stanje mirovanja.

Stoga je preporuka da, ukoliko su u mogućnosti, putnici putuju s tzv. „burner phone“ koji će moći uništiti, praznim mobilnim uređajem ili mobilnim uređajem koji je resetiran na tvorničke postavke, a navedene aplikacije instaliraju tek neposredno prije polaska i izbrišu ih odmah po povratku", kažu iz AZOP-a.

Također, dodaju, preporuča se da putnici ograniče internetske veze na usluge koje zahtijevaju autentifikaciju na najnižu moguću mjeru, drže svoj pametni telefon stalno uz sebe i imaju snažnu lozinku za otključavanje mobilnog uređaja. 

"Isto tako, potrebno je skrenuti pažnju da fotografije, video zapise ili digitalne radove koji nisu u skladu sa zakonodavstvom zemlje u koju putuju, putnici ne čuvaju na svojim mobilnim uređajima", zaključuju iz AZOP-a.

Izvor: index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: