SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

USKOK otvorio istragu protiv ministra Josipa Aladrovića

PRIJE 2 GODINE
TEKST: telegram.hr/telegram.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | USKOK otvorio istragu protiv ministra Josipa Aladrovića SB Online | USKOK otvorio istragu protiv ministra Josipa Aladrovića

PRIJE 2 GODINE
TEKST: telegram.hr/telegram.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Aladrovića terete za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u HZMO-u

USKOK je pokrenuo istragu protiv ministra rada i socijalne skrbi Josipa Aladrovića, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih ovom slučaju. Aladrovića USKOK tereti za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje gdje je 2018. bio ravnatelj.

Istragom su obuhvaćeni i bivši ministar Darko Horvat, te njegova ondašnja pomoćnica Ana Mandac, kao i Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje. Sumnja se da su Juzbašić i Horvat preko Ane Mandac tražili Aladrovića da pomogne kod zapošljavanje dvije njima bliske osobe.

Pogodovanje kod zapošljavanja

Već smo javljali kako istražitelji sumnjaju da je Aladrović ovim osobama dostavio pitanja za natječaj, te su se one pripremile i ostvarile najbolji rezultat. Obje su, nakon što su kratko vrijeme bile zaposlene u HZMO-u, nastavile karijeru u drugim državnim institucijama.

Do dokaza protiv Aladrovića istražitelji su došli na osnovu poruka iz mobitela Ane Mandac koja je bila privedena u svibnju 2020. zajedno s Josipom Rimac. Tada ju se povezivalo s malverzacijama u dodjeli potpora malim poduzetnicima, za što je nedavno istraga otvorena i protiv samog Horvata koji je sporne odluke potpisivao.

Prijeti mu zatvor do 5 godina

Za pokretanje postupka protiv Aladrovića čekalo se skidanje njegovog ministarskog imuniteta. Naime, Zakon o Vladi traži da se imunitet skine ministrima koje se povezuje s kaznenim djelima za koja je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Osim Aladrovića, u ovom trenutku u Vladi Andreja Plenkovića pod istragom je potpredsjednik Boris Milošević. Aladrović je izjavio kako o ostavci ne razmišlja, dok je premijer upozorio da se optužbe na njegov račun tek moraju dokazati.

Izvor: www.telegram.hr
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: