Važno upozorenje građanima poslao HZZO

FOTO: pregrada.hr

26.7.2022. | 22:07 | Poslovni.hr
IZVOR: Poslovni.hr
Pregleda: 2962

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u utorak građane na pokušaje prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Zavoda nudeći telefonom usluge i proizvode.

Ističu kako HZZO-a obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, te se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Navode primjer jedne osiguranice koja je prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila “nagradni paket HZZO-a pojas za struk“ za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna.


HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.

Ako se nađete u spomenutoj situaciji  poručuju da pokušaj prijevare prijavite policiji, poručuju iz HZZO-a.

Izvor:www.poslovni.hr


VIŠE NA TEMU:
HZZO
PREVARA
TELEFON
GRAĐANI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI