Vesna A. je iz požeške Kaznionice pobjegla prije 35 dana, policija ju još traži

FOTO: čitatelj 034 portala

9.9.2021. | 18:19 | M.B.
Pregleda: 4262

Na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, 5.8., iz Kaznionice u Požegi pobjegla je zatvorenica Vesna A. te ostavila novorođenče staro tek nešto više od mjesec dana o kojem je brigu preuzeo Centar za socijalnu skrb.

Informacija o njenom bijegu u javnost je izašla tek 13.8. kad ju je objavio Telegram, a zatim i svi ostali lokalni i nacionalni mediji. Vesna je u požeškoj Kaznionici boravila na izdržavanju kazne zbog teške krađe u trajanju od 6 mjeseci, a pobjegla je preko srušenog zida Kaznionice koji je stradao tijekom nevremena 25.lipnja.

”Nakon utvrđivanja bijega, Kaznionica u Požegi poduzela je propisane mjere i radnje u cilju pronalaska odbjegle zatvorenice, odnosno izdan je nalog za raspisivanje tjeralice. Okolnosti navedenog događaja se još utvrđuju, po završetku postupka poduzet će se mjere u skladu s važećim propisima", rekli su tada iz Ministarstva pravosuđa i uprave.


Pitali smo Policijsku upravu požeško-slavonsku u kojoj je fazi potraga za zatvorenicom te postoje li nova saznanja o okolnostima njezinog bijega, na što su nam kratko odgovorili: "Izvješćujemo Vas da su mjere traganja za navedenom osobom, koje poduzima Policijska uprava požeško-slavonska,  u tijeku, te Vam o mjerama koje poduzimamo nismo u mogućnosti dati više podataka. U slučaju njenog pronalaska bit ćete obaviješteni."

Kasnije su u javnost izašle informacije da je zatvorenica pobjegla zahvaljujući službenicama koje rade na osiguranju i koje su pod nepoznatim okolnostima ostavile otvorena vrata Kaznionice. Tu je informaciju objavio i 034portal , a drugi dan smo primili telefonski poziv osobe koja se predstavila kao predstavnik Sindikata zaposlenika Kaznionice te zahtijevala da objavimo demanti, nakon što smo ih zamolili da demanti pošalju službenim putem, dakle napismeno, razgovor je prekinut, a demanti do ovog trenutka nije stigao na našu adresu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI