SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Vesna A. je iz požeške Kaznionice pobjegla prije 35 dana, policija ju još traži

PRIJE 3 GODINE
TEKST: M.B.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Vesna A. je iz požeške Kaznionice pobjegla prije 35 dana, policija ju još traži SB Online | Vesna A. je iz požeške Kaznionice pobjegla prije 35 dana, policija ju još traži

PRIJE 3 GODINE
TEKST: M.B.

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, 5.8., iz Kaznionice u Požegi pobjegla je zatvorenica Vesna A. te ostavila novorođenče staro tek nešto više od mjesec dana o kojem je brigu preuzeo Centar za socijalnu skrb.

Informacija o njenom bijegu u javnost je izašla tek 13.8. kad ju je objavio Telegram, a zatim i svi ostali lokalni i nacionalni mediji. Vesna je u požeškoj Kaznionici boravila na izdržavanju kazne zbog teške krađe u trajanju od 6 mjeseci, a pobjegla je preko srušenog zida Kaznionice koji je stradao tijekom nevremena 25.lipnja.

”Nakon utvrđivanja bijega, Kaznionica u Požegi poduzela je propisane mjere i radnje u cilju pronalaska odbjegle zatvorenice, odnosno izdan je nalog za raspisivanje tjeralice. Okolnosti navedenog događaja se još utvrđuju, po završetku postupka poduzet će se mjere u skladu s važećim propisima", rekli su tada iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Pitali smo Policijsku upravu požeško-slavonsku u kojoj je fazi potraga za zatvorenicom te postoje li nova saznanja o okolnostima njezinog bijega, na što su nam kratko odgovorili: "Izvješćujemo Vas da su mjere traganja za navedenom osobom, koje poduzima Policijska uprava požeško-slavonska,  u tijeku, te Vam o mjerama koje poduzimamo nismo u mogućnosti dati više podataka. U slučaju njenog pronalaska bit ćete obaviješteni."

Kasnije su u javnost izašle informacije da je zatvorenica pobjegla zahvaljujući službenicama koje rade na osiguranju i koje su pod nepoznatim okolnostima ostavile otvorena vrata Kaznionice. Tu je informaciju objavio i 034portal , a drugi dan smo primili telefonski poziv osobe koja se predstavila kao predstavnik Sindikata zaposlenika Kaznionice te zahtijevala da objavimo demanti, nakon što smo ih zamolili da demanti pošalju službenim putem, dakle napismeno, razgovor je prekinut, a demanti do ovog trenutka nije stigao na našu adresu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: