NASLOVNADRUŠTVO
Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

FOTO: bpz.hr

Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

22.10.2019. 06:24 | Brodsko-posavska županija IZVOR: bpz.hr PREGLEDA: 455

Brodsko-posavska županija putem Županijske uprave za ceste, a s ciljem osiguranja neometanog i sigurnog prometa, gradi i održava županijske i lokalne ceste.

Sukladno planu za 2019. godinu grade se ili su u visokom stupnju gotovosti brojne ceste u gradovima, selima i naseljima ili izvan njih na području Brodsko-posavske županije. Neka od gradilišta posjetio je danas i župan Danijel Marušić u pratnji svojeg zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja ŽUC-a Antuna Dukića.

Obnova kolnika u Bodegraju


Obilazak je započeo u Bodegraju u Općini Okučani gdje je nedavno završena obnova kolnika vrijedna 1.659.616 kn. Pri obilasku ove 2,58 km duge dionice, županijskom izaslanstvu pridružio se i općinski načelnik Aca Vidaković koji je pri tome rekao: "Za općinu Okučani i mjesto Bodegraj ovo je jako bitna županijska cesta koja se prostire na 2, 5 kilometara i koja je bila neadekvatno riješena nakon prošlogodišnjih poplava. Sada imamo zaista jednu lijepu cestu vrijednu oko 1, 650.000 kuna. S ovim potezom mi smo završili sve županijske ceste. Lađevci su riješeni prije 5 godina i s tim projektom zasigurno imamo, na visokoj razini riješene sve ceste na području Općine Okučani." - kazao je načelnik Vidaković.


O razlozima današnjeg obilaska kao i projektima Brodsko-posavske županije u području poboljšanja cestovne infrastrukture govorio je župan Danijel Marušić: "Mi smo danas na terenu kako bi vidjeli kako teku radovi na cestama u Brodsko-posavskoj županiji. Neke su gotove, neke su u fazi izvedbe, a trenutno se nalazimo u Bodegraju gdje su završeni 1.659.616 kuna vrijedni radovi na dionici dugoj nešto više od 2,5 kilometara i čiji je Investitor,dakako, Županijska uprava za ceste. Danas ćemo obići i kružni tok u Novoj Gradiški, cestu Bebrina - Kobaš te cestu na dionici Novi Grad - Velika Kopanica. Sve su to projekti vrijedni više milijuna kuna i mislim da se s ovakvim iskorakom poboljšava sigurnost u prometu te da Županijska uprava za ceste dobro obavlja svoj posao." - kazao je župan Marušić te se osvrnuo na još neke radove koje sufinancira Brodsko-posavska županija, a koji se posljednje vrijeme inteziviraju u općini poput uređenja okoliša oko zgrade Ambulante, Doma kulture i drugih: "Uvijek podupiremo takve projekte, a ovom se prigodom moram zahvaliti i načelniku Vidakoviću, jer on i njegovi suradnici kreiraju te projekte i najvećim dijelom financiraju. Županija je potpora općinskim projektima, a Općina Okučani je, ako promatramo zadnji niz godina, doista napravila jedan veliki iskorak što je i vidljivo ovdje na terenu. Kvaliteta života je puno bolja, naravno da svima treba radnih mjesta, ali mislim da je napravljen veliki iskorak i da je ovo primjer kako jedna općina treba funkcionirati." - kazao je Marušić te dodao kako pri odabiru prioriteta u cestogradnji i održavanju cesta struka ima glavnu riječ, a takav Plan daje se na usvajanje Županijskoj skupštini.

Na sam Plan za 2019- godinu osvrnuo se i ravnatelj ŽUC-a, Antun Dukić. "Radimo sukladno Planu za 2019. godinu U tijeku su još radovi na obnovi kolnika Bebrina - Slavonski Kobaš i dionica Mala Kopanica - Novi Grad. Ovi ostali će svi biti završeni osim autobusnog stajališta u Velikoj Kopanici za koju je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Ukupno je bilo planirano 15 milijuna kuna za izvanredna održavanja, međutim javna nadmetanja su pokazala da će to biti oko 14 milijuna, što znači da ćemo milijun kuna prenijeti u iduću godinu. ŽUC-u će ostati još samo dvije županijske ceste, 900 metara u Brđanima i dionica Zdenci - Brčino vrijedna oko 7 milijuna kuna. Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj.

Izgradnja kružnog toka u Novoj Gradiški

U Novoj Gradiški, gdje im se pridružio i gradonačelnik Vinko Grgić, župan Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković obišli su radove na izgradnji kružnog toka na Trgu Kralja Tomislava. Zašto je kružni tok važan za Novu Gradišku pojasnio je gradonačelnik Grgić: "U gradu Novoj Gradiški imamo 6 jako problematičnih točaka što smo detektirali prije nekoliko godina. Ovo je 4. točka koju realiziramo, još će nam ostati dvije slijedeće godine i nadam se da će mo ih zajedno s Brodsko-posavskom županijom uspjeti realizirati. Isto tako, zahvaljujem Županiji što je zajedno s nama sudjelovala u ovom velikom projektu, jer na ovom mjestu je zaista bilo puno prometnih nesreća i problema." kazao je gradonačelnik Grgić.

"Dosta se ulagalo u cestogradnju na području Nove Gradiške, ako se sjetimo i kružnog toka kod "Kauflanda", prebacivanje semafora na križanju nedaleko od benzinske pumpe, pa evo i danas ovdje gdje se gradi novi kružni tok. Kako je rekao i ravnatelj ŽUC-a, za slijedeću godinu ostaje nam još rekonstrukcija Potočne ulice. Vidimo da je u sve ono u ingerenciji ŽUC-a bilo dosta ulaganja, a izgradnja ovog kružnog toka doprinijeti će kako sigurnosti u prometu tako i ljepšem izgledu grada." - kazao je župan Marušić te dodao kako Brodsko-posavska županija ravnomjerno ulaže u sve gradove i općine na svom području raspoređujući sredstva prema prioritetima potreba.Obnova kolnika na dionice ceste Bebrina – Slavonski Kobaš

Dionica ceste Bebrina – Slavonski Kobaš gdje su u tijeku radovi obnove kolnika u dužini 7,4 km vrijedni 6.122.421 kn bilo je slijedeće odredište koje su obišli predstavnici Županije ovaj puta u pratnji načelnika Općine Bebrina Ivana Brzića koji nije krio zadovoljstvo skorim završetkom radova: "Ovim putem zahvaljujem županu i predsjedniku Županijske skupštine koji su i potaknuli rješenje problema ove ceste i njegovu realizaciju. Ovaj projekt je od interesa kako za Županiju tako i za Općinu Bebrina te susjednu Općinu Oriovac. Ova cesta uvelike skraćuje put do Slavonskog Broda. Ova cesta je dosta prometna i osim prolaska poljoprivrednih strojeva njome prolaze i putnici posebice iz Slavonskog Kobaša."- kazao je načelnik Brzić.

"Osigurana su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za asfaltiranje ove ceste koja je u tucaničkom obliku izgrađena još 2002. godine. Osim smanjenja prometnog opterećenja, ova cesta skratit će put za oko 15 kilometara. -kazao je Antun Dukić ravnatelj ŽUC-a.

"Dugo se čekalo da se ovaj projekt realizira, ovom prigodom zahvalio bih načelniku Brziću jer je aktivno sudjelovao u realizaciji ovog projekta. Moram reći da je ovo jedan od najskupljih cestovnih projekata u Brodsko-posavskoj županiji sa svojim iznosom od 6,1 milijun kuna i imat će mnogostruke koristi za stanovnike Bebrine, Kobaša ne samo u smislu skraćenja putovanja, već i lakšeg pristupa poljoprivrednim površinama." - kazao je župan Marušić u Bebrini.Izgradnja ceste Mala Kopanica – Novi Grad

Na kraju današnjeg obilaska, predstavnici Županije susreli su se s načelnikom Velike Kopanice Ivanom Metešom te zajedno s njim obišli radove na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad u dužini od 1,1 km i vrijedne 1.200.000 kn.

O značaju nove ceste za Općinu Velika Kopanica nešto više rekao je načelnik Ivan Meteš:"Zahvalio bih se Brodsko-posavskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su prepoznali važnost ove prometnice na području naše Općine. Na području katastarske općine Mala Kopanica je velik broj poljoprivrednih površina i velik broj naših stanovnika obrađuje njive, pa vjerujem da će izgradnja ove ceste pomoći najviše njima da sigurnije i lakše dođu do svojihnjiva, a isto tako će i ostalom stanovništvu u Velikoj Kopanici, Maloj Kopanici, Jarugama i drugdje skratiti i ubrzati putovanje prema granici s Bosnom i Hercegovinom. U našem vlasništvu ima još prometnica koje treba dovršiti, te vjerujem da ćemo do kraja iduće godine uspjeti zadovoljiti potrebe onog dijela stanovništva koje živi u neasfaltiranim područjima". -kazao je Meteš.

"Danas smo vidjeli velike investicije višemilijunskih iznosa, a ono što je bitno naglasiti je da sve te investicije doprinose poboljšanju kvalitete življenja u tim područjima. Na neke ceste poput one na dionici Bebrina - Kobaš se čekalo godinama, no i osobno sam se uvjerio da su svi ovi projekti, koje je donijelo Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrdila Županijska skupština nešto jako dobro. Ovim putem zahvaljujem se i predsjedniku Županijske skupštine Peri Ćosiću, svim vijećnicima koji su podržali ove projekte, ravnatelju ŽUC-a i svim mojim suradnicima te držim da će ove ceste biti od iznimnog značaja i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede." - ovim riječima zaključio je današnji obilazak župan Danijel Marušić u Velikoj Kopanici.

AUTOR: Brodsko-posavska županija
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Od petka 15.studenog obvezne su zimske gume ili prijeti 1000 kn kazne
Županija i ove godine jedina u Hrvatskoj sufinancira trihineloskopski pregled tovljenika
MARINA OPAČAK BILIĆ: ʺGdje je utrošeno 95.000.000,00 kuna nedavno uplaćenih ĐĐ Grupi za restrukturiranjeʺ
Molimo građane da ispune anketu za izradu prometne strategije
Otkazan današnji dolazak Maje Šuput
Provedba Zakona o poljoprivrednom zemljištu
Danas pretežno oblačno uz povremenu kišu
Odvoz glomaznog otpada u Brodskom Stupniku, obaviti će se 21.11.2019. godine
Slavonski Brod uspješno proveo projekt uključivanja ranjivih skupina djece u predškolski odgoj i obrazovanje
Roditelji i djeca OŠ Milana Amruša prosvjedovat će na Markovom trgu
Započela je isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima
Poskupjele sve vrste goriva. Kako vi gledate na to?
Vlada uvodi dječje kartice s popustima za sve roditelje
Ivan Lutz i Gordan Sundać u petak predstavili roman ʺNovi poredakʺ
Minutom šutnje sinoć je u ŠD ʺBrodʺ započela prvenstveno-humanitarna utakmica
Danas pretežno oblačno s kišom
Kolinda Grabar-Kitarović kreće u borbu za drugi mandat pod sloganom ʺPredsjednica, jer Hrvatska znaʺ
Napreduje izgradnja vrtića u Kažotićevoj
ʺProblemi s isplatom plaće započinju otkako je firma skinuta s popisa firmi koje su državnog značaja“
U Okučanima održano predavanje o ekološkoj proizvodnji lješnjaka i oraha
Sav prihod od prodanih ulaznica donirat će se obitelji Jure Bogdanovića
Dani Okusa hrvatske tradicije
NOVA KAPELA: Nezadovoljstvo igrača rezultiralo nokautiranjem suca
Danas oblačno sa sunčanim razdobljima
Brodska ʺpjevačicaʺ nakon 6 mjeseci ima 753 tisuće pregleda na YouTube
Brodski HGSS-ovci sudjelovali u Požegi na relicenciranju iz prve pomoći
Sutra je 21. dan štrajka u školama, a koja su prava učenika?
Danas pretežno oblačno s kišom
Počelo je. Mirisi kobasica, čvaraka, širi se diljem Slavonije
Danas pretežno oblačno s mjestimičnom kišom
Deblokiran račun Đure Đaković grupe

Pretraži SB Online

ČITAJTE NA SBonline

.

Od petka 15.studenog obvezne su zimske gume ili prijeti 1000 kn kazne

.

Županija i ove godine jedina u Hrvatskoj sufinancira trihineloskopski pregled tovljenika

.

MARINA OPAČAK BILIĆ: ʺGdje je utrošeno 95.000.000,00 kuna nedavno uplaćenih ĐĐ Grupi za restrukturiranjeʺ

.

Molimo građane da ispune anketu za izradu prometne strategije

.

Otkazan današnji dolazak Maje Šuput

.

Provedba Zakona o poljoprivrednom zemljištu

.

Danas pretežno oblačno uz povremenu kišu

.

Odvoz glomaznog otpada u Brodskom Stupniku, obaviti će se 21.11.2019. godine

.

Slavonski Brod uspješno proveo projekt uključivanja ranjivih skupina djece u predškolski odgoj i obrazovanje

.

Roditelji i djeca OŠ Milana Amruša prosvjedovat će na Markovom trgu

Ponudite kredit

Trebate li zajam?

Uzmite svoj brzi i lagani zajam na kraju godine

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Započela je isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima

.

Poskupjele sve vrste goriva. Kako vi gledate na to?

.

Vlada uvodi dječje kartice s popustima za sve roditelje

.

Ivan Lutz i Gordan Sundać u petak predstavili roman ʺNovi poredakʺ

.

Minutom šutnje sinoć je u ŠD ʺBrodʺ započela prvenstveno-humanitarna utakmica

.

Danas pretežno oblačno s kišom

.

Kolinda Grabar-Kitarović kreće u borbu za drugi mandat pod sloganom ʺPredsjednica, jer Hrvatska znaʺ

.

Napreduje izgradnja vrtića u Kažotićevoj

.

ʺProblemi s isplatom plaće započinju otkako je firma skinuta s popisa firmi koje su državnog značaja“

.

U Okučanima održano predavanje o ekološkoj proizvodnji lješnjaka i oraha

.

Sav prihod od prodanih ulaznica donirat će se obitelji Jure Bogdanovića

.

Dani Okusa hrvatske tradicije

.

NOVA KAPELA: Nezadovoljstvo igrača rezultiralo nokautiranjem suca

.

Danas oblačno sa sunčanim razdobljima

.

Brodska ʺpjevačicaʺ nakon 6 mjeseci ima 753 tisuće pregleda na YouTube

.

Brodski HGSS-ovci sudjelovali u Požegi na relicenciranju iz prve pomoći

.

Sutra je 21. dan štrajka u školama, a koja su prava učenika?

.

Danas pretežno oblačno s kišom

.

Počelo je. Mirisi kobasica, čvaraka, širi se diljem Slavonije

.

Danas pretežno oblačno s mjestimičnom kišom

DJEVOJKA DANA

Današnja DJEVOJKA DANA na SBonline