NASLOVNADRUŠTVO
Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

FOTO: bpz.hr

Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

22.10.2019. 06:24 | Brodsko-posavska županija IZVOR: bpz.hr PREGLEDA: 815

Brodsko-posavska županija putem Županijske uprave za ceste, a s ciljem osiguranja neometanog i sigurnog prometa, gradi i održava županijske i lokalne ceste.

Sukladno planu za 2019. godinu grade se ili su u visokom stupnju gotovosti brojne ceste u gradovima, selima i naseljima ili izvan njih na području Brodsko-posavske županije. Neka od gradilišta posjetio je danas i župan Danijel Marušić u pratnji svojeg zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja ŽUC-a Antuna Dukića.

Obnova kolnika u Bodegraju


Obilazak je započeo u Bodegraju u Općini Okučani gdje je nedavno završena obnova kolnika vrijedna 1.659.616 kn. Pri obilasku ove 2,58 km duge dionice, županijskom izaslanstvu pridružio se i općinski načelnik Aca Vidaković koji je pri tome rekao: "Za općinu Okučani i mjesto Bodegraj ovo je jako bitna županijska cesta koja se prostire na 2, 5 kilometara i koja je bila neadekvatno riješena nakon prošlogodišnjih poplava. Sada imamo zaista jednu lijepu cestu vrijednu oko 1, 650.000 kuna. S ovim potezom mi smo završili sve županijske ceste. Lađevci su riješeni prije 5 godina i s tim projektom zasigurno imamo, na visokoj razini riješene sve ceste na području Općine Okučani." - kazao je načelnik Vidaković.


O razlozima današnjeg obilaska kao i projektima Brodsko-posavske županije u području poboljšanja cestovne infrastrukture govorio je župan Danijel Marušić: "Mi smo danas na terenu kako bi vidjeli kako teku radovi na cestama u Brodsko-posavskoj županiji. Neke su gotove, neke su u fazi izvedbe, a trenutno se nalazimo u Bodegraju gdje su završeni 1.659.616 kuna vrijedni radovi na dionici dugoj nešto više od 2,5 kilometara i čiji je Investitor,dakako, Županijska uprava za ceste. Danas ćemo obići i kružni tok u Novoj Gradiški, cestu Bebrina - Kobaš te cestu na dionici Novi Grad - Velika Kopanica. Sve su to projekti vrijedni više milijuna kuna i mislim da se s ovakvim iskorakom poboljšava sigurnost u prometu te da Županijska uprava za ceste dobro obavlja svoj posao." - kazao je župan Marušić te se osvrnuo na još neke radove koje sufinancira Brodsko-posavska županija, a koji se posljednje vrijeme inteziviraju u općini poput uređenja okoliša oko zgrade Ambulante, Doma kulture i drugih: "Uvijek podupiremo takve projekte, a ovom se prigodom moram zahvaliti i načelniku Vidakoviću, jer on i njegovi suradnici kreiraju te projekte i najvećim dijelom financiraju. Županija je potpora općinskim projektima, a Općina Okučani je, ako promatramo zadnji niz godina, doista napravila jedan veliki iskorak što je i vidljivo ovdje na terenu. Kvaliteta života je puno bolja, naravno da svima treba radnih mjesta, ali mislim da je napravljen veliki iskorak i da je ovo primjer kako jedna općina treba funkcionirati." - kazao je Marušić te dodao kako pri odabiru prioriteta u cestogradnji i održavanju cesta struka ima glavnu riječ, a takav Plan daje se na usvajanje Županijskoj skupštini.

Na sam Plan za 2019- godinu osvrnuo se i ravnatelj ŽUC-a, Antun Dukić. "Radimo sukladno Planu za 2019. godinu U tijeku su još radovi na obnovi kolnika Bebrina - Slavonski Kobaš i dionica Mala Kopanica - Novi Grad. Ovi ostali će svi biti završeni osim autobusnog stajališta u Velikoj Kopanici za koju je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Ukupno je bilo planirano 15 milijuna kuna za izvanredna održavanja, međutim javna nadmetanja su pokazala da će to biti oko 14 milijuna, što znači da ćemo milijun kuna prenijeti u iduću godinu. ŽUC-u će ostati još samo dvije županijske ceste, 900 metara u Brđanima i dionica Zdenci - Brčino vrijedna oko 7 milijuna kuna. Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj.

Izgradnja kružnog toka u Novoj Gradiški

U Novoj Gradiški, gdje im se pridružio i gradonačelnik Vinko Grgić, župan Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković obišli su radove na izgradnji kružnog toka na Trgu Kralja Tomislava. Zašto je kružni tok važan za Novu Gradišku pojasnio je gradonačelnik Grgić: "U gradu Novoj Gradiški imamo 6 jako problematičnih točaka što smo detektirali prije nekoliko godina. Ovo je 4. točka koju realiziramo, još će nam ostati dvije slijedeće godine i nadam se da će mo ih zajedno s Brodsko-posavskom županijom uspjeti realizirati. Isto tako, zahvaljujem Županiji što je zajedno s nama sudjelovala u ovom velikom projektu, jer na ovom mjestu je zaista bilo puno prometnih nesreća i problema." kazao je gradonačelnik Grgić.

"Dosta se ulagalo u cestogradnju na području Nove Gradiške, ako se sjetimo i kružnog toka kod "Kauflanda", prebacivanje semafora na križanju nedaleko od benzinske pumpe, pa evo i danas ovdje gdje se gradi novi kružni tok. Kako je rekao i ravnatelj ŽUC-a, za slijedeću godinu ostaje nam još rekonstrukcija Potočne ulice. Vidimo da je u sve ono u ingerenciji ŽUC-a bilo dosta ulaganja, a izgradnja ovog kružnog toka doprinijeti će kako sigurnosti u prometu tako i ljepšem izgledu grada." - kazao je župan Marušić te dodao kako Brodsko-posavska županija ravnomjerno ulaže u sve gradove i općine na svom području raspoređujući sredstva prema prioritetima potreba.Obnova kolnika na dionice ceste Bebrina – Slavonski Kobaš

Dionica ceste Bebrina – Slavonski Kobaš gdje su u tijeku radovi obnove kolnika u dužini 7,4 km vrijedni 6.122.421 kn bilo je slijedeće odredište koje su obišli predstavnici Županije ovaj puta u pratnji načelnika Općine Bebrina Ivana Brzića koji nije krio zadovoljstvo skorim završetkom radova: "Ovim putem zahvaljujem županu i predsjedniku Županijske skupštine koji su i potaknuli rješenje problema ove ceste i njegovu realizaciju. Ovaj projekt je od interesa kako za Županiju tako i za Općinu Bebrina te susjednu Općinu Oriovac. Ova cesta uvelike skraćuje put do Slavonskog Broda. Ova cesta je dosta prometna i osim prolaska poljoprivrednih strojeva njome prolaze i putnici posebice iz Slavonskog Kobaša."- kazao je načelnik Brzić.

"Osigurana su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za asfaltiranje ove ceste koja je u tucaničkom obliku izgrađena još 2002. godine. Osim smanjenja prometnog opterećenja, ova cesta skratit će put za oko 15 kilometara. -kazao je Antun Dukić ravnatelj ŽUC-a.

"Dugo se čekalo da se ovaj projekt realizira, ovom prigodom zahvalio bih načelniku Brziću jer je aktivno sudjelovao u realizaciji ovog projekta. Moram reći da je ovo jedan od najskupljih cestovnih projekata u Brodsko-posavskoj županiji sa svojim iznosom od 6,1 milijun kuna i imat će mnogostruke koristi za stanovnike Bebrine, Kobaša ne samo u smislu skraćenja putovanja, već i lakšeg pristupa poljoprivrednim površinama." - kazao je župan Marušić u Bebrini.Izgradnja ceste Mala Kopanica – Novi Grad

Na kraju današnjeg obilaska, predstavnici Županije susreli su se s načelnikom Velike Kopanice Ivanom Metešom te zajedno s njim obišli radove na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad u dužini od 1,1 km i vrijedne 1.200.000 kn.

O značaju nove ceste za Općinu Velika Kopanica nešto više rekao je načelnik Ivan Meteš:"Zahvalio bih se Brodsko-posavskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su prepoznali važnost ove prometnice na području naše Općine. Na području katastarske općine Mala Kopanica je velik broj poljoprivrednih površina i velik broj naših stanovnika obrađuje njive, pa vjerujem da će izgradnja ove ceste pomoći najviše njima da sigurnije i lakše dođu do svojihnjiva, a isto tako će i ostalom stanovništvu u Velikoj Kopanici, Maloj Kopanici, Jarugama i drugdje skratiti i ubrzati putovanje prema granici s Bosnom i Hercegovinom. U našem vlasništvu ima još prometnica koje treba dovršiti, te vjerujem da ćemo do kraja iduće godine uspjeti zadovoljiti potrebe onog dijela stanovništva koje živi u neasfaltiranim područjima". -kazao je Meteš.

"Danas smo vidjeli velike investicije višemilijunskih iznosa, a ono što je bitno naglasiti je da sve te investicije doprinose poboljšanju kvalitete življenja u tim područjima. Na neke ceste poput one na dionici Bebrina - Kobaš se čekalo godinama, no i osobno sam se uvjerio da su svi ovi projekti, koje je donijelo Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrdila Županijska skupština nešto jako dobro. Ovim putem zahvaljujem se i predsjedniku Županijske skupštine Peri Ćosiću, svim vijećnicima koji su podržali ove projekte, ravnatelju ŽUC-a i svim mojim suradnicima te držim da će ove ceste biti od iznimnog značaja i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede." - ovim riječima zaključio je današnji obilazak župan Danijel Marušić u Velikoj Kopanici.

AUTOR: Brodsko-posavska županija
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Najkremastija ikad: Trik s hladnom tavom za savršenu kajganu
Tko je to (ne)pismen u Slavonskom Brodu?
Iz Slavonske tvrtke otuđili 21 tonu šećera te se uputili u nepoznatom smjeru
Klasična gimnazija u dva razredna odijeljena imat će 40 učenika, te u jednom 20 učenika
BiH donijela odluku, evo kada se potpuno otvara granica s Hrvatskom
ʺHoćemo li dobiti PCR uređaj za brzo testiranje osoba sa sumnjom zaraze koronavirusom?ʺ
Školsku godinu nikad teže nije bilo pasti: Rokovi za ispravljanje ocjena, čak i sa četiri ocjene nedovoljan
Naknada roditeljima porasla za 1.500 kuna
Nakon tri dana, broj zaraženih opet raste
Grad Slavonski Brod odbio mogućnost zajedničke tematske sjednice u vezi zagađenog zraka
Stožer izvijestio: Pozitivna ženska osoba koja se vratila iz Švedske
Škoro u Slavonskom Brodu još uvijek nema svojih ljudi
Danas djelomično sunčano uz moguću kišu
Raspisan novi natječaj putem kojeg mlade obitelji mogu ostvariti pravo građenja na gradskim zemljištima radi izgradnje obiteljske kuće
Nakon pet godina opstrukcije i lobiranja Slavonski Brod dobio Sveučilište. Sveučilište u Slavonskom Brodu prvorazredno političko pitanje?
Najbolji topli sendviči: Recept za kornete od tijesta za pizzu
Njemačka od 15. lipnja dopušta građanima da putuju u druge zemlje EU. Očekuje li nas navala iseljenika?
VAŽNO: Policija upozorava na novi modalitet prevare
Danas se šalje žalba, donirano preko 50 tisuća kuna. Iz kluba optimisti
Jesu li nezavisne ʺlegalisticeʺ vidovite?!?
POLICIJA POTVRDILA: 40-godišnjak nije pucao samo u vrata
Stožer civilne zaštite RH nastavio s ublažavanjem mjera i donio tri nove Odluke
U Hrvatskoj i dalje nema novooboljelih osoba
SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU: Upisi u prvu akademsku godinu očekuju se već od rujna
Pucnjava u stambenoj zgradi slavonskobrodskog naselja
Jedinstveni kolodvor gradit će se u Slavonskom Brodu: Danas potpisani ugovori
Tijekom posljednja 24 sata oporavile se 2 osobe u Brodsko-posavskoj županiji
Fred Matić: Škoro je bacio mrežu potegaču i povukao s dna sve što je mogao povući
Tragedija na Plavom polju prije 28 godina
Ima li Malena novog Klepetana s kojim očekuje prinovu?
Struje neće biti...

Pretraži SB Online

ČITAJTE NA SBonline

.

Najkremastija ikad: Trik s hladnom tavom za savršenu kajganu

.

Tko je to (ne)pismen u Slavonskom Brodu?

.

Iz Slavonske tvrtke otuđili 21 tonu šećera te se uputili u nepoznatom smjeru

.

Klasična gimnazija u dva razredna odijeljena imat će 40 učenika, te u jednom 20 učenika

.

BiH donijela odluku, evo kada se potpuno otvara granica s Hrvatskom

.

ʺHoćemo li dobiti PCR uređaj za brzo testiranje osoba sa sumnjom zaraze koronavirusom?ʺ

.

Školsku godinu nikad teže nije bilo pasti: Rokovi za ispravljanje ocjena, čak i sa četiri ocjene nedovoljan

.

Naknada roditeljima porasla za 1.500 kuna

.

Nakon tri dana, broj zaraženih opet raste

.

Grad Slavonski Brod odbio mogućnost zajedničke tematske sjednice u vezi zagađenog zraka

Ponudite svima kreditni novac

Zajam / investicijska ponuda

UCINITE SVOJE PROJEKTE

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Stožer izvijestio: Pozitivna ženska osoba koja se vratila iz Švedske

.

Škoro u Slavonskom Brodu još uvijek nema svojih ljudi

.

Danas djelomično sunčano uz moguću kišu

.

Raspisan novi natječaj putem kojeg mlade obitelji mogu ostvariti pravo građenja na gradskim zemljištima radi izgradnje obiteljske kuće

.

Nakon pet godina opstrukcije i lobiranja Slavonski Brod dobio Sveučilište. Sveučilište u Slavonskom Brodu prvorazredno političko pitanje?

.

Najbolji topli sendviči: Recept za kornete od tijesta za pizzu

.

Njemačka od 15. lipnja dopušta građanima da putuju u druge zemlje EU. Očekuje li nas navala iseljenika?

.

VAŽNO: Policija upozorava na novi modalitet prevare

.

Danas se šalje žalba, donirano preko 50 tisuća kuna. Iz kluba optimisti

.

Jesu li nezavisne ʺlegalisticeʺ vidovite?!?

.

POLICIJA POTVRDILA: 40-godišnjak nije pucao samo u vrata

.

Stožer civilne zaštite RH nastavio s ublažavanjem mjera i donio tri nove Odluke

.

U Hrvatskoj i dalje nema novooboljelih osoba

.

SVEUČILIŠTE U SLAVONSKOM BRODU: Upisi u prvu akademsku godinu očekuju se već od rujna

.

Pucnjava u stambenoj zgradi slavonskobrodskog naselja

.

Jedinstveni kolodvor gradit će se u Slavonskom Brodu: Danas potpisani ugovori

.

Tijekom posljednja 24 sata oporavile se 2 osobe u Brodsko-posavskoj županiji

.

Fred Matić: Škoro je bacio mrežu potegaču i povukao s dna sve što je mogao povući

.

Tragedija na Plavom polju prije 28 godina

.

Ima li Malena novog Klepetana s kojim očekuje prinovu?

FOTONALAZ

VAŠE FOTOGRAFIJE: Ovako je nevrijeme ʺprotutnjaloʺ kroz našu županiju