Vozač koji je ljetos na odmaralištu kraj Novske usmrtio tri osobe pušten na slobodu

Vozač koji je ljetos na odmaralištu kraj Novske usmrtio 3 osobe pušten na slobodu
(FOTO: RadioNG.hr/Arhiv)

25.1.2020. | 10:46 | Vijesti.hr
IZVOR: www.rtl.hr
Pregleda: 2031

Optužnica tereti Filipovića za smrti triju osoba koje je uzrokovao dok je vozio pod utjecajem Normabela

Prošlog tjedna na slobodu je izašao vozač koji je prošle godine na odmorištu autoceste A3 kod Novske pregazio troje ljudi pod utjecajem Normabela. Ivan Filipović (61) nakon sedam mjeseci pritvora je slobodan.

Filipoviću su određene mjere opreza, oduzeta mu je vozačka dozvola, mora se javljati u policijsku postaju te ne smije napuštati mjesto na kojem ima prijavljeno boravište.


Na slobodi će čekati odluku Sudskog optužnog vijeća

Na slobodi će čekati odluku Sudskog optužnog vijeća koje treba odlučiti hoće li optužnicu Županijskoga državnog odvjetništva u Sisku podignutu u prosincu, potvrditi, vratiti na doradu ili odbaciti, javlja Jutarnji list.

Iza rešetaka je bio zbog smrti dviju 14-godišnjakinja i jedne 26-godišnjakinje. Optužnica Filipovića tereti da je 7. lipnja 2019. godine u 9.35 sati na 133. kilometru sjevernoga kolničkog traka A3, kao vozač vozila kategorije C+E upravljao tegljačem s poluprikolicom suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno da je "umoran i pod utjecajem djelatnih sastojaka lijeka Normabel bio nesposoban sigurno upravljati vozilom". 

AUTOR: Vijesti.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI