SB Online

Vožnja bez vozačke dozvole, krivotvoreni PCR testovi, kršenje samoizolacije

SB Online | Vožnja bez vozačke dozvole, krivotvoreni PCR testovi, kršenje samoizolacije SB Online | Vožnja bez vozačke dozvole, krivotvoreni PCR testovi, kršenje samoizolacije

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, su u srijedu (10. ožujka) oko 15 sati, prilikom nadzora prometa kontrolirali 26-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Pritom je utvrđeno da je prekršitelj upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Prilikom postupanja policijskih službenika, 26-godišnjak se predstavio kao druga osoba, na što su policijski službenici posumnjali te su ga doveli u policijske prostorije. Izvršenim provjerama, utvrdili su da se radi o 26-godišnjaku koji se lažno predstavio. 

Protiv vozača policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Krivotvoreni PCR testovi

Jučer, 10. ožujka, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, hrvatski državljanin u dobi od 31 godine i 29-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, predočili su policijskim službenicima krivotvorene negativne nalaze PCR testa na COVID-19.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli, u 6.30 sati, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti isprava posumnjali da se radi o krivotvorenim PCR testovima, a što je i potvrđeno provedenim kriminalističkim istraživanjem.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. KZ-a RH-e, policijski službenici podnose kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Kršili mjere samoizolacije

Tijekom prethodna dva dana (9. i 10. ožujka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u devet slučajeva postupali prema osobama koje su kršile izrečene mjere samoizolacije.

U prostorijama Općinskog suda, zatečene su tri osobe u dobi od 39, 50 i 58 godina, koji su prekršili izrečenu sigurnosnu mjeru samoizolacije na adresi prebivališta. Nadalje je u Novoj Gradiški, u prometu na cestama, zatečen 47-godišnjak koji je također kršio izrečenu mjeru samoizolacije. Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Šamac, prilikom granične kontrole osoba na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su utvrdili da: 45-godišnja državljanka Švicarske, 58-godišnja državljanka Njemačke, tri državljana Nizozemske u dobi od 36, 27 i 21 godine i 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, nisu u roku od 12 sati (vrijeme tranzita) napustili područje Republike Hrvatske. U jednom slučaju je utvrđeno da je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pokušao napustiti područje Republike Hrvatske za vrijeme dok mu je izrečena mjera samoizolacije.

Radi izbjegavanja sigurnosne mjere samoizolacije, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima su izrečene prekršajne sankcije na iznos od 8.000 kuna.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: