WhatsApp najavio uvođenje opcije koju su mnogi korisnici jedva čekali

FOTO: wapp

5.8.2021. | 13:59 | index.hr
IZVOR: index.hr
Pregleda: 2361

WHATSAPP je najavio uvođenje novih promjena. Riječ je o opciji nazvanoj View Once, zahvaljujući kojoj će poslane fotografije i videozapisi biti izbrisani odmah nakon što ih primatelj otvori i pregleda, objavljeno je na službenoj stranici WhatsAppa.

Tu opciju je prvi popularizirao Snapchat, a ima je i Instagram. Na WhatsAppu opcija će se moći koristiti pritiskom na oznaku 1, koja će se pojaviti pored znake za slanje fotografija i videa. 

Materijal koji je poslan korištenjem opcije View Once ne pohranjuje se na telefone i zaštićen je enkripcijom. Nakon što primatelj otvori fotografiju, ona nestane iz razgovora te na ekranu ostane obavijest da je sadržaj otvoren i više nije dostupan. Opcija bi trebala biti dostupna ovoga tjedna.


Brojne platforme počele su uvoditi razne opcije koje bi korisnicima dale veću kontrolu i zaštitu privatnosti i sadržaja koji šalju. No, apsolutna zaštita ne postoji jer uvijek postoji mogućnost da netko napravi snimku zaslona kada se fotografija pošalje korištenjem opcije View Once. 

izvor: www.index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI