SB Online

Nijemci izračunali koliko košta imati dijete, mjesečno i godišnje. Do punoljetnosti košta toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj...

SB Online | Nijemci izračunali koliko košta imati dijete, mjesečno i godišnje. Do punoljetnosti  košta toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj... SB Online | Nijemci izračunali koliko košta imati dijete, mjesečno i godišnje. Do punoljetnosti  košta toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj...

PRIJE 4 MJESECA
DANAS.HR/DANAS.HR
PRIKAZA: 1146

Znate li koliko košta imati dijete? Otprilike 10.000 eura godišnje, izračunao je tako njemački zavod za statistiku. Sve su uračunali i hranu i odjeću i školu i radne bilježnice, pišeDanas.hr.

Evo što su zaključili: Jedno dijete Nijemce košta 763 eura mjesečno, što godišnje znači 9756 eura. Ako imate dvoje djece, trošak se ipak ne dupla - dvoje djece mjesečno košta 1300 eura. A troje gotovo 1800.

Naravno, čim je starije dijete, to su veći troškovi. Tako šestogodišnjak košta 680 eura, 12-godišnjak skoro 1000. A glavni je zaključak da vas dijete do 18.-e godine košta 165.000 eura.

Odnosno, do punoljetnosti Nijemci u dijete ulože kao u jedan hrvatski stan.

Pitali smo i vas što kažete na ovu njemačku matematiku, pa je Hrvoje iz Zagreba rekao da dijete zaista od prve godine košta puno novaca: "Od osnovne opreme, prematanja pelena, robe, odjeće…". Na pitanje je li to oko 10 tisuća eura godišnje, odgovara: "Pa da, da, ako ne i više…"

Berislav nabraja što sve računica uključuje: "Tu su izlasci, ne znam, malo bolja obleka, bolji mobiteli…"

Sanda iz Zagreba se ne slaže s računicom: "Za dijete 800 eura mjesečno?! Neee, ma to je laž. Dijete se može odgojiti s puno manje novaca, ali i s puno više. To je neusporediva kategorija."

I Dajana iz Zagreba kaže da ne treba puno potrošiti da bi imali dvoje djece: "Mislim da se sve može u nekim normalnim okvirima, možda malo skromnosti."

(IZVOR: www.danas.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: