Zbog kašnjenja vlaka HŽ vam je dužan isplatiti naknadu, ali postoje uvjeti

FOTO: HŽ

22.10.2022. | 09:41 | HRT
IZVOR: HRT
Pregleda: 1030

Zbog radova na održavanju pružne dionice od Okučana do Strizivojne vlakovi kasne i do 50 minuta. Posljedično na posao, u školu ili dogovoreni liječnički pregled kasne i putnici. Provjerili smo mogu li računati na naknadu za izgubljeno vrijeme.

Kasne vlakovi pa kasne i putnici. Na kolodvoru u Slavonskom Brodu gospođa Marica čeka putnički iz Novske. Zasad kasni 20 tak minuta, ali prošli put je, kaže, bilo ovako.

- Najavili su pola sata, pa su najavili 60 minuta, pa 50 minuta, pa 70, na kraju je bilo 60, govori Marica iz Zadubravlja. 


Ima još nervoznih putnika, ali i onih koji su na kašnjenja već naviknuli.

- Remeti mi sve. Katastrofa. I još onda vozi 50 km/h. Naprimjer ja sam iz Stupnika. Zovem Oriovac, kažu 20. Onda od 20 bude 60 minuta. 

- Ništa mi ne smeta. Ni što me vi pitate, ni što vlakovi kasne, to tako mora biti i to je to.

- Ono traje već neko vrijeme. Pogotovo otkako se dogodila ona nesreća kod Novske otada više kasni vlak. 

Iz HŽ Infrastrukture to opovrgavaju. Vlakovi kasne, napominju, zbog održavanja željezničke infrastrukture na dionicama Okučani- Sibinj te Strizivojna - Slavonski Brod. 

- Nesreća koja se nedavno dogodila se dogodila između Novske i Okučana. Radimo isključio građevinske radove i nema nikakve veze sa signalizacijom, rekao je 6. listopada član Uprave HŽ infrastrukture Darko Barišić

A dok traju radovi, vlakovi će voziti sporije i kasniti pedesetak minuta. Sve bi trebalo biti gotovo početkom idućeg mjeseca.

Pitali smo putnike misle li da bi im HŽ trebao nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

- Pa trebali bi. Ljudi zakasne na posao, što će taj čovjek. Pogotovo nama umirovljenicima. Dobro, đacima plaćaju roditelji. 

- HŽ infrastruktura mora obaviti svoje radove i nema naknade, poruka je Darka Barišića iz HŽ infrastrukture. 

Ipak ima, odgovaraju na naš upit, iz HŽ Putničkog prijevoza. Ali samo ako vlak kasni sat i dulje.

- Za kašnjenje od 60 do 119 minuta naknada se isplaćuje u visini od 25 % cijene karte. Za kašnjenja dulja od 120 minuta naknada se isplaćuje u visini od 50 % cijene karte.

Uz zahtjev za ostvarivanje tog prava potrebno je priložiti ovjerenu kartu i sve poslati poštom, mailom ili predati na blagajni.

Gospođa Marica s početka naše priče vaj put na naknadu nema pravo. Putnički za Vinkovce na kraju je kasnio samo pedesetak minuta.

(Izvor: HRT)
VIŠE NA TEMU:
VLAK
KAŠNJENJE
NAKNADA
UVJETI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI