SB Online

Znate li koje je sjedalo u vozilu ‘najopasnije’, a koje najsigurnije u slučaju nesreće!

PRIJE 5 MJESECI
REVIJAHAK.HR/REVIJAHAK.HR
PRIKAZA: 1129

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Znate li koje je sjedalo u vozilu ‘najopasnije’, a koje najsigurnije u slučaju nesreće! SB Online | Znate li koje je sjedalo u vozilu ‘najopasnije’, a koje najsigurnije u slučaju nesreće!

PRIJE 5 MJESECI
REVIJAHAK.HR/REVIJAHAK.HR
PRIKAZA: 1129

Statisktike prometnih nesreća su, nažalost, egzkatne. Temeljitom analizom može se doći do važnih spoznaja, a ovo je jedna od njih. Često se misli da će suvozač u prednjem dijelu automobila najvjerojatnije poginuti u nesreći.

No belgijska organizacija za sigurnost na cestama VIAS, tvrdi da baš i nije tako.Institut VIAS ukazuje da je vozač automobila ugroženiji od ostalih putnika. Vozča ili vozačica izloženi su 37 posto većem riziku od smrtnog stradavanja u prometnoj nesreći od suvozača, a čak 47 posto više od onih koji sjede na stražnjem sjedalu, piše portal gocar.be. Najsigurnije mjesto u automobilu je ono na sredini stražnjeg sjedala. Uvjet jeda postoji sigurnosni pojas u tri točke i da ga punik u vozilu korsiti. U tom slučaju vaše šanse za preživljavanje rastu za 25 posto u odnosu na vaše suputnike na stražnjem sjedalu.

(Izvor: revijahak.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: