SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

COVID birači iz Slavonskog Broda jučer ipak nisu glasali jer se birački odbor bojao otići kod njih

PRIJE 4 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | COVID birači iz Slavonskog Broda jučer ipak nisu glasali jer se birački odbor bojao otići kod njih SB Online | COVID birači iz Slavonskog Broda jučer ipak nisu glasali jer se birački odbor bojao otići kod njih

PRIJE 4 GODINE
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Osobe od povjerenja dvoje glasača koji imaju COVID iz Slavonskog Broda pravodobno su izvijestile predsjednika GIP-a par dana prije izbora da bi oni glasovali, ali kako je bolest takva kakva je birački odbore je trebao doći kod njih.

"Dojavio sam svome biračkom odboru i rekao dužni st otiči u nedjelju u poslije podnevnim satima na tu i tu adresu kod tih ljudi uz sve propisane epidemiološke mjere, maske, rukavice", rekao je za SBOnline predsjednik GIP-a Slavonski Brod Vedran Pavelić.

Pola sata prije negoli su birališta zatvorena COVID pozitivna osoba nazvala je predsjednika GIP-a i obavijestila ga kako birački odbor do nje nije došao.

"Pitam birački odbor, jeli točno da niste otišli, i ako sam vam ja rekao da trebate ići? Oni kažu da, da, to j točno nismo otišli, kada smo se trebali dogovoriti koje dvije osobe iz biračkog odbora će ići kod tih COVID pozitivnih, svi su to odbili ići, bojeći se za vlastito zdravlje, za zdravlje svoje obitelji.

Pitao sam ih jesu li svjesni da su dužni otići kod njih? Odgovorili su da mi smo svjesni ali nećemo ići. Kao predsjednik GIP-a nemam elemenata "uzeti šibu i nekoga tjerati tamo". Nazvao sam gospođu koja j COVID pozitivna i ispričao sam joj situaciju, ona je oročena, rekao sam joj da je razumijem, ali vama ću reći da razumijem i svoj birački odbor" ispričao nam je Pavelić.

Stranu treba pogledati s dvoje strane birački hajdemo reći dobit će novac za svoj rad i dužan je otići kod COVID birača, ali naravno treba shvatiti i njihov strah, što vi kažete?

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: