DOZNAJEMO: Presuda je ukinuta, što sad slijedi?

25.3.2022. | 13:36 | Luka Safundžić
Pregleda: 8839

Početkom 10. mjeseca prošle godine bračni par Karamazan nepravomoćno je osuđen (na Županijskom sudu u Sl. Brodu) za ubojstvo Zorice Fadljević. Slavica je dobila 9 godina, a suprug Mijo 12 godina

Tijelo Zorice Fadljević iz Sibinja nikada nije pronađeno, niti je utvrđen način na koji je navodno ubijena, Županijski sud u Sl. Brodu osudio je prvookrivljenu Slavicu Karamazan na 9 godina zatvora, i drugookrivljenog Miju Karamazana na 12 godina zatvora.

Presuda ukinuta


Došli smo do saznanja da je Visoki kazneni sud u Sl. Brodu ukinuo presudu Županijskog suda u Sl. Brodu

"Termin je ukinuo. Ukinuo je presudu, vratio je predmet na ponovni postupak, pri čemu je njima produžen istražni zatvor. Suđenje će praktično ići ispočetka, to tehnički ne mora značiti da će se svi ponovno saslušavati, može se čitati, ali presuda je ukinuta i postupak ide ispočetka", potvrdio je za SBOnline  odvjetnik Zoran Mataić.

Najčudniji zločin u novijoj Hrvatskoj povijesti

Zorica je posljednji put viđena 8. studenoga 2019. godine oko 17 sati. Suprug ju je tog dana dovezao pred glavni ulaz u slavonskobrodsku bolnicu, gdje se trebala naći s poznanicom. Nakon toga joj se gubi svaki trag. Dani su prolazili, obitelj je bila sve očajnija, a istražitelji su polako slagali mozaik misterioznog nestanka.

Peti dan od nestanka pokucali su na vrata bračnog para iz Šumeća. Policija je sakupila dokaze, a državno odvjetništvo odlučilo da se bračni par Karamazan uhiti. Nadali su se da će se par slomiti i reći gdje je nestala nesretna žena, no oni su cijelo vrijeme postupka šutjeli. U pritvoru su proveli šest mjeseci, nakon čega je Vrhovni sud odlučio da se brane sa slobode.

Iako nisu priznali djelo, a nije pronađeno ni Zoričino tijelo niti je utvrđen način na koji je navodno ubijena, Županijsko državno odvjetništvo smatralo je da ima dovoljno dokaza kojima mogu dokazati da su supružnici ubili Zoricu i potom sakrili njezino tijelo.

Cijelo to vrijeme, od Zoričina nestanka pa do presude, traje potraga za njezinim tijelom. GSS je mjesecima nakon nestanka češljao savske rukavce, pretraživao grmlje, no nisu imali uspjeha. Tračak nade pojavio se 22. travnja ove godine, kad su policajci našli ljudski ženski kostur u Savi. Posumnjali su kako bi se moglo raditi o Zorici Fadljević. Kosti su poslali forenzičarima na DNK analizu. Nakon dva mjeseca samo su mogli utvrditi da pronađeni kostur ne pripada nestaloj Zorici, pisao je nakon presude (7.10.2021.) 24sata.

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI