SB Online

DOZNALI SMO: Mijenja se naziv popularne brodske ulice?

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 6686

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | DOZNALI SMO: Mijenja se naziv popularne brodske ulice? SB Online | DOZNALI SMO: Mijenja se naziv popularne brodske ulice?

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 6686

Do nas je jutros "doletjela" informacija kako će se na Gradskom vijeću Grada Sl. Broda, koje se treba održati uskoro, raspravljati o promjeni naziva jedne slavonskobrodske ulice

Pogađate, riječ je o Ulici dr. Mile Budaka, kako smo doznali upravo o toj temi raspravljalo se na sjednici Vijeća mjesnog odbora Mali Pariz, tu informaciju potvrdila nam je i predsjednica MO Mali Pariz Nataša Buntić koja je ujedno i vijećnica u Gradskom vijeću Sl. Broda, izabrana s liste Duspara Mirko - Nezavisna lista.

"Došao nam je dopis iz Grada, i sinoć je predmet išao na razmatranje. Vijećnici MO Mali Pariz su pregledali dobivene papire i s obzirom na cijelu situaciju, da smo u Europskoj uniji, i mi smo neki veći grad koji među zadnjima i treba promijeniti naziv ulice dr. Mile Budaka čiju povijest znamo, nažalost, takvu kakva je. Stavljen je prijedlog da dođe do promjene", kazala je za SBOnline Buntić.

Kako će se ulica zvati?

Kako nam Buntić kaže predložili su da se od kružnog toka prema Vinogradskoj cesti, preimenuje u ulica Đure Đakovića, a od kružnog toka prema Željezničkoj ulici predlaže se preimenovanje u ulica Petra Stipetića.

Brojni subjekti moraju mijenjati mjesto sjedišta

"Naravno. Mislim 93-e godine i moja ulica je mijenjala naziv i vjerujem da se neće morati odmah mijenjati. Uopće nije došlo do toga da je to prihvaćeno, to je samo prijedlog. Kada to bude prihvaćeno onda možemo dalje o nečemu razgovarati", kazala nam je Nataša Buntić.

Daljnja procedura je da prijedlog vijećnika MO Mali Pariz ide na komisiju za preimenovanje ulica u Gradu Sl. Brodu, te će nakon toga slavonskobrodski vijećnici Gradskoga vijeća odlučivati o tom prijedlogu.

Kako smo neslužbeno doznali za promjenu naziva ulice bila je vrlo, rodbinski, bliska osoba predsjedniku Gradskog vijeća Valenti, pa se pitamo hoće li i sam Valenta predložiti nove nazive, možda Ulica Vladimira Putina ili Ulica Maršala Tita.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: