SB Online

GORUĆE PITANJE: Smije li Grad Sl. Brod označavati pješačke staze? Evo koliko novih parkirnih mjesta imamo

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2571

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | GORUĆE PITANJE: Smije li Grad Sl. Brod označavati pješačke staze? Evo koliko novih parkirnih mjesta imamo SB Online | GORUĆE PITANJE: Smije li Grad Sl. Brod označavati pješačke staze? Evo koliko novih parkirnih mjesta imamo

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2571

Vjerojatno najvruća tema u našem gradu je ona vezana uz parkiranje i nova parkirna mjesta 

Poznato je, kako je brodska Ustanova za gospodarenjem športskim objektima preuzela pružanje usluga parkiranja u našem gradu. Nova parkirna mjesta, poskupljenje parkiranja u centru grada, i ostalo našli su se na meti kritičara, koji svakodnevno kritiziraju kako gradonačelnika Dusparu, tao u brodsku Gradsku upravu.

Kako smo doznali iz slavonskobrodske Gradske uprave, od početka 2022. godine, pa do 25. ožujka označeno je ukupno 506 novih parkirališnih mjesta.

"Sva parkirališna mjesta obilježena su na temelju prometnih elaborata s kojima se rješenjem usuglasila i Policijska uprava brodsko-posavska. Prilikom obilježavanja parkirališnih mjesta poštivala su se pravila struke te je, u slučajevima gdje su parkirna mjesta jednim dijelom na pješačkim stazama, osiguran neometan promet svih sudionika u pješačkom prometu", kažu iz slavonskobrodske Gradske uprave za SBOnline.

Što je s radnicima Brod-parkinga?

"Nakon što je komunalnu djelatnost usluge parkiranja na uređenim javnim površinama počela obavljati Ustanova za gospodarenje športskim objektima Grada Slavonskog Broda, objavljeni su javni natječaji na koje su se mogli javiti zainteresirani radnici Brod-parkinga i koji su na temelju toga natječaja dobili posao. 

Svi radnici koji su, dakle, bili zainteresirani za nastavak rada i dalje obavljaju svoj posao", kažu iz Gradske uprave.

"Svima je u interesu, a građanima osobito, da se uvede reda u parkirališta"

"Unatoč činjenici da Grad konstantno nastoji riješiti problem „divljih parkirnih mjesta“, kako navodite u svom upitu, svjedoci smo da se i dalje velik broj sudionika u prometu nastavlja koristiti javnim zelenim površinama na kojima ostavljaju svoja vozila. 

Svima je u interesu, a građanima osobito, da se uvede reda u parkirališta osobnih automobila kako bi zelene površine bile očuvane, a istovremeno da bi se spriječili zastoji i drugi slični problemi u prometu koji nastaju kao posljedica nepropisnog parkiranja", zaključili su iz brodske Gradske uprave. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: