SB Online

BRZA INTERVENCIJA VLADE: Pogledajte konačne cijene goriva koje nas od sutra očekuju na benzinskim pumpama

PRIJE 2 GODINE
ANDREA LUŽANAC
PRIKAZA: 2481

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | BRZA INTERVENCIJA VLADE: Pogledajte konačne cijene goriva koje nas od sutra očekuju na benzinskim pumpama SB Online | BRZA INTERVENCIJA VLADE: Pogledajte konačne cijene goriva koje nas od sutra očekuju na benzinskim pumpama

PRIJE 2 GODINE
ANDREA LUŽANAC
PRIKAZA: 2481

Danas je održana izvanredna sjednica Vlade o cijenama energenata. Nešto ranije Vlada RH zamrznula je cijene goriva, upravo za tu uredbu sutra istječe rok. Kako bi ublažili poskupljenje cijena goriva, Vlada je donijela dvije nove uredbu.

Ponovno zamrzavanje cijena više nije moguće, ali Vlada RH pronašla je nove načine kojima bi se ublažilo drastično poskupljenje goriva. Naime, na izvanrednoj sjednici Vlade rečeno je kako će novodonesene uredbe regulirati ograničavanje marži, a druga će urediti smanjenje trošarina.

Kada Vlada ne bi intervenirala, građani bi sutra plaćali litru dizela 13.71 kn, dok bi ih litra benzina koštala 13.28 kn. Poznato je kako će Vlada smanjiti trošarine te će donijeti uredbu o marži.  Marža za trgovce trebala bi biti 0.75 po litri benzina i dizela, a smanjuju se trošarine za 40 odnosno 20 lipa. 

"Fiksiramo marže na 0,75 kn po litri, te 0,5 kn po litri za dizel. Smanjujemo trošarine kako bi pridonijeli smanjenju cjenovnog udara na građane. Prema našim procjenama rast po litri goriva zadržat će se u rasponu od 80 lipa do 1,54 kune. Vlada će nastaviti pratiti kretanje na tržištu, te ćemo pravovremeno, prije isteka roka od 90 dana, razmotriti mjere i ako je potrebno dodatno intervenirati.", istaknuo je Plenković na izvanrednoj sjednici Vlade. Iz Vlade ističu kako će tako prihod u proračunu biti manji za oko 150 milijuna kuna. 

Očekivane cijene goriva od 08.03.2022. g

Građani bi sutra plaćali litru dizela 13,71 kn, a litru benzina 13,28 kuna, ovako bi bilo da Vlada RH ponovno nije intervenirala. Naime, od sutra zahvaljujući Vladinoj intervenciji, građani će za litru benzin izdvajati 12,19 kuna, za litru dizela 12,53 kn i za litru plavog dizela 8,04 kn.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: