SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Jedan trgovački lanac Slavonki mora isplatiti štetu jer ju je zaštitar optužio za krađu koju nije počinila

SB Online | Jedan trgovački lanac Slavonki mora isplatiti štetu jer ju je zaštitar optužio za krađu koju nije počinila SB Online | Jedan trgovački lanac Slavonki mora isplatiti štetu jer ju je zaštitar optužio za krađu koju nije počinila

PRIJE 4 GODINE
TEKST: M.B.

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zaštitar jednog trgovačkog centra u Osijeku optužio je jednu ženu za krađu kada je izlazila iz trgovine i to pred svima koji su se tamo zatekli. Gospođa iz Čepina je tužila centar jer krađu nije počinila, nepravomoćna presuda kaže da joj trgovina zbog povrede prava osobnosti mora isplatiti 10.000 kuna sa zateznim kamatama, kao i sudski trošak od 5450 kuna.

Prema pisanju lokalnih portala, događaj se zbio u svibnju 2018. godine kada je gospođa na blagajni karticom platila račun i kupljenu robu stavila u torbu, no kad je krenula od blagajne prema izlazu, zaštitar u trgovini viknuo je za njom: "Ej, gospođo, što to imate u torbi?", ona je na taj poziv zastala, ali je on i dalje vikao, tako da je to čulo još 20-ak ljudi koji su u tom trenutku bili u trgovini.

Gospođa je stala i glasno odgovorila da u torbi ima samo ono što je i platila te svoje ostale osobne stvari, no zaštitar je i dalje vikao i glasno inzistirao da odgovori "Što to ima u torbi?". Žena se prepala te se vratila na blagajnu i iz torbe istresla sve svoje stvari i upitala: "Što je ovdje vaše, a da nije plaćeno?" Zatražila je voditelja poslovnice koji joj se ispričao te uputio da cijeli događaj pošalje centrali trgovačkog centra emailom.

Gospođa kaže kako ju je zapravo najviše povrijedilo što joj se zaštitar uopće nije ispričao za svoje nedolično ponašanje koje je bilo ničim izazvano, a kaže da se toliko uznemirila zbog cjelokupne situacije te je zatražila i liječničku pomoć. Psihijatar joj je dijagnosticirao akutnu reakciju na stres i prepisao određenu terapiju.

Trgovački se centar u potpunosti protivio tužbi kao neosnsovanoj te se pravdao da ne može odgovarati za postupke koje je učinio zaštitar jer nije njihov zaposlenik, sud je ipak odlučio da je centar odgovoran te da tužiteljici mora namiriti štetu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo