SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Još jedna romantična prevara

SB Online | Još jedna romantična prevara SB Online | Još jedna romantična prevara
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U tijeku je kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, po prijavi 65-godišnje hrvatske državljanke za počinjenje kaznenog djela prijevare.

Riječ je o internet prijevari kojom je spomenuta 65-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 100 tisuća kuna. Naime, ona je od mjeseca ožujka ove godine, putem jedne od društvenih mreža ostvarila virtualni kontakt s muškom osobom koja ju je dovela u zabludu da će joj se, po odlasku u mirovinu, preseliti. Oštećena je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja „paketa“ koje joj je poslala virtualna osoba.

Budući da se vrlo često javljaju policiji oštećene osobe tzv. romantičnom prijevarom upozoravamo građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.
 
Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža. Zapamtite, ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: