Križni put za mlade uz prijenos uživo

FOTO: djos.hr

13.3.2021. | 17:58 | Đakovačko-osječka nadbiskupija
Pregleda: 1327

Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije u zajedništvu s nadbiskupom Đurom Hranićem odlučilo je u subotu, 20. ožujka organizirati XV. nadbiskupijski križni put za mlade pod geslom Milosrdan je i milostiv Gospodin (Ps 103,8) uz prijenos uživo na Youtube kanalu Ured za pastoral mladih DJOS

Prošle godine Križni put mladih odgođen je uslijed mjera Stožera civilne zaštite RH za borbu protiv koronavirusa, a ovogodišnji Križni put prilagođen je mjerama koje su i dalje na snazi. Iz tog razloga na križnom putu fizički će sudjelovati samo članovi Povjerenstva i DUHOS-a koji će animirati pobožnost i misu, ostali mladi pozivaju se da uživo prate prijenos kateheze i pobožnosti.  Program će započeti u 16 sati u Centru za duhovne obnove Božje milosrđe na Ovčari katehezom nadbiskupa Hranića na temu Zašto Bog ne odgovara na našu patnjuNakon kateheze uslijedit će pobožnost križnoga puta te misa.

Župnici i kapelani pozvani su okupiti mlade iz svoje župe, napose krizmanike, te zajedno s njima u župnim prostorijama pratiti uživo katehezu i pobožnost križnoga puta putem Youtube kanala. Nakon križnoga puta, nadbiskup će s članovima Povjerenstva slaviti misu na Ovčari, a župnici i kapelani misu će slaviti s mladima u svojim župnim crkvama.


Tekst pobožnosti križnoga puta dostupan je OVDJE!, a tiskane knjižice dostavljene su dekanima svakog dekanata u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.


VIŠE NA TEMU:
KRIŽNI PUT
MLADI
DJOS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI