SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

MORH raspisao javni natječaj za sedam doktora medicine, dva doktora veterinarske medicine i magistra farmacije

PRIJE 3 GODINE
TEKST: MORH

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | MORH raspisao javni natječaj za sedam doktora medicine, dva doktora veterinarske medicine i magistra farmacije SB Online | MORH raspisao javni natječaj za sedam doktora medicine, dva doktora veterinarske medicine i magistra farmacije

PRIJE 3 GODINE
TEKST: MORH

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ministarstvo obrane RH raspisalo je javni natječaj za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske sedam doktora medicine, dva doktora veterinarske medicine i magistra farmacije

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je 29. rujna 2021. javni natječaj za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske deset kandidata za časnike zdravstvene službe.

Riječ je o sedam doktora medicine (doktori opće medicine ili specijalisti medicine grana), dva doktora veterinarske medicine i jednog magistra farmacije.

Zainteresirani kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona te ne mogu biti primljene osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona.

Kandidati doktori veterinarske medicine i magistri farmacije mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine.

Dobno ograničenje ne odnosi se na kandidate koji su doktori medicine i koji imaju završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok, odnosno kandidati koji su doktori medicine i koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok moraju biti vojni obveznici u skladu s člankom 20. stavkom 2. točkom 1. Zakona o obrani (Narodne novine br. 73/13, 75/15, 27/16, 110/17 i 30/18).

Svi kandidati uz vlastoručno potpisanu prijavu moraju priložiti:

– životopis

– dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome)

– potvrdu odnosno ispis iz elektroničkog zapisa podataka iz područja radnih odnosa koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

– dokaz o državljanstvu RH (preslika domovnice ili osobne iskaznice)

– dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od šest mjeseci).

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja dostavljaju se na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb. Rok za podnošenje prijave na natječaj je osam dana od dana objave u Narodnim novinama.

Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni u listopadu 2021. na dragovoljno vojno osposobljavanje.

Prije upućivanja na osposobljavanje kandidati prolaze posebni odabirni postupak.

Odabrani kandidati za časnike bit će upućeni na Temeljnu časničku izobrazbu u studenom 2021. godine. Nakon završene časničke izobrazbe kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, bit će im dodijeljen časnički čin i bit će raspoređeni na časničke dužnosti u skladu s potrebama službe u postrojbe Oružanih snaga na području Republike Hrvatske.

Dodatne informacije kandidati mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem na tel.: 01 / 37 84-636 i 37 84-814 te na poveznici: https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-kandidata-kandidatkinja-za-casnike-casnice-zdravstvene-sluzbe/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo