SB Online

Na Korzu ćete u nedjelju nakon dugo vremena moći uživati u zvucima tamburice i plesu

PRIJE 3 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 4165

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Na Korzu ćete u nedjelju nakon dugo vremena moći uživati u zvucima tamburice i plesu SB Online | Na Korzu ćete u nedjelju nakon dugo vremena moći uživati u zvucima tamburice i plesu

PRIJE 3 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 4165

"U situaciji smo da se moramo pridržavati mjera koje nam nalaže Stožer, tako da smo Brodsko kolo predvidjeli u jednom malo skromnijem obliku, ali ipak moramo to obilježiti.

Neizostavno je da Brodsko kolo započinje ovdje, u prostorima naše župe Gospe brze pomoći, korona nas je natjerala da programi budu skraćeni, ali bez Božjeg blagoslova i posvećenja Brodskog kola, Brodsko kolo se ne bi nikako održalo", rekao je predsjednik FAB-a Josip Perčević.

Tako da u nedjelju 14. lipnja u 19 sati iz Radničkog doma krenut će 40-tak folkloraša obučenih u nošnje, u pratnji tamburaša doći će do Korza gdje će biti red pjevanja, red plesa, i održat će se kratki program.

"Brodsko kolo kao manifestacija ima i svoju prednost nad nekim drugim manifestacijama, a to je što se programi Brodskog kola održavaju tijekom cijele godine. Mi smo neke programe Brodskog kola već održali, a dio planiran zu listopad, studeni i prosinac to ćemo sigurno održati, ta korona nas mora više napustiti zauvijek", dodaje Perčević.

"Brodsko kolo ove godine ide u malo posebnijem obliku, odnosno oni središnji dijelovi, mi imamo sreću što smo jedan dio već održali, to je jedna od dobrih okolnosti Brodskog kola što je kroz cijelu godinu, pa smo uspjeli nešto održati.

Što se tiče naših članova, oni su to prihvatili objeručke, stvarno ne mogu reći da je bilo ikakvih problema, jer su i sami svjesni situacije u kojoj smo bili, svjesni su da skoro tri mjeseca nismo boravili u našim prostorima, imali probe, pa smo od 1. lipnja krenuli s probama, da bismo ipak uspjeli uvježbati repertoar i koreografiju za 14.6" rekao je voditelj FAB-a Igor Ilić


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: