Naručenu hranu platio filmskim novcem

FOTO: PU varaždinska

28.2.2023. | 13:59 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 2284

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 23. do 27. veljače, na području Slavonskog Broda, evidentirana su dva kaznena djela prijevare. U jednoj pekarnici, dana 23. veljače, oko 22 sata, nepoznata osoba je platila narudžbu hrane koristeći dvije novčanice od 20 eura, dok je dana 27. veljače, oko 8 sati, zaposlenica druge pekarnice primijetila novčanicu od 20 eura, za koju je posumnjala da se radi o krivotvorini. Prilikom pregleda novčanica u obadva slučaja je utvrđeno da se radi o tzv. filmskom novcu, a na istima je na engleskom jeziku otisnuto: „Movie money“ i „This is not legal, it is to bi used fot motion props“. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja važnih činjenica i pronalaska počinitelja kaznenih djela. 

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da obrate pozornost prilikom preuzimanja novčanica, te ukoliko posumnjaju u ispravnost istih pozovu policiju na broj 192. 

Više informacija o zaštiti i provjeri zaštitnih obilježja novčanica dostupno je na edukativnoj internetskoj stranici Hrvatske narodne banke i internetskoj stranici Europske središnje banke.VIŠE NA TEMU:
HRANA
NOVAC
FILM
POLICIJA
PEKARNICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI