Od sutra strože mjere. Od treninga do prelaska granice

FOTO: gradit.hr

31.3.2021. | 13:04 | Igor Safundžić
Pregleda: 3105

U posljednja 24 sata zabilježena su 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.306.

Nacionalni Stožer na današnjoj konferenciji za novinare donio je nove strože mjere za područje cijele Hrvatske. Mjere je predstavio ministar Božinović.

"Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere.


"Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih stožera. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji.

"Također, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima.

"Donesena je odluka o privremenoj zabrani prelaska granice. Za ulazak će se priznavati i brzi antigenski testovi. Moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili preboljenom covidu koja će vrijediti 180 dana. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke sad spadaju i digitalni nomadi te djeca do sedam godina", rekao je Božinović.

"Ništa od ovih odluka nije uklesano u kamen. Pratit ćemo situaciju idućih dana. Ako ovaj ritam povećanja bude takav da će iziskivati nove prijedloge, takve nove mjere će biti donesene. Ono što je činjenica, danas imamo jedan ozbiljan skok brojki i ne možemo zanemariti da se i u nas može ponoviti scenarij koji smo vidjeli oko nas. Ovo u struci zovu treći val. Vidjeli smo kako je to naglo išlo u susjedstvu, vidimo da je stanje zabrinjavajuće i u Sloveniji. Vidimo jedan trend koji nije dobar u cijeloj Europi"

"S obzirom na restriktivne mjere u susjedstvu, ne očekujemo povećan ulazak ljudi u Hrvatsku", dodao Božinović o prelasku granica.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI