SB Online

Odigran odličan košarkaški turnir povodom 20 godina Košarkaškog kluba Brod

SB Online | Odigran odličan košarkaški turnir povodom 20 godina Košarkaškog kluba Brod SB Online | Odigran odličan košarkaški turnir povodom 20 godina Košarkaškog kluba Brod

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Jučer je u dvorani OŠ Bogoslav Šulek odigran vrlo jak košarkaški turnir za kadete, dečke 2005. godište i mlađi. Na turniru su sudjelovale tri ekipe, Košarkaška akademija Osijek, Cedevita Junior te domaćin i slavljenik KK Brod. Turnir je organiziran povodom 20 godina Košarkaškog kluba Brod.

U prvoj utakmici sastali su se KK Brod i KA Osijek, slavili su Brođani sa 83-40 ( 26:9, 17:13, 21:11, 19:7). U dobroj utakmici košarkaši trenera Rimca nisu dali niti najmanje šanse gostima iz Osijeka. Odlična obrana od koje je sve kretalo dovelo je do krajnjeg rezultata i više od 40 razlike za KK Brod.Trener KK Brod-a Kruno Rimac:

„Prošle godine većina ove ekipe su bili nositelji igre uz trojicu 2004. godište gdje smo otišli do kraja te osvojili prvenstvo. Ja sam zadovoljan s ovom utakmicom, pogotovo obrambeno to je ono iz čega sve polazi, iz dobre obrane u dobru tranziciju, što više laganih poena, dosta šuta za tri poena. Ovo je prva utakmica ove sezone i mogu biti jako zadovoljan. Zahvalio bi se KA Osijek i Cedeviti Junior što su došli u Slavonski Brod na obilježavanje dvadesetogodišnjice našeg kluba. Utakmica sa Cedevitom Junior, mi ćemo se potruditi maksimalno jer Cedevita je jedna od najozbiljnijih ekipa u Hrvatskoj. Cedevita je došla bez nekih ozlijeđenih igraća te ćemo pokušati što duže utakmicu držati u neizvjesnosti“.Trener KA Osijek Zvonimir Tucaković:

„Ova generacija u našem klubu nije baš možda konkurentna ali treba dalje raditi. Drago mi je da smo došli vidjeti gdje smo u ovom trenutku. Ovo je odličan turnir nakon prošle korona sezone da dečki igraju malo na višem nivou da igraš protiv jakih protivnika da se vidi realno gdje smo. Nadam se da će ova sezona biti normalnija nego prošla te da ćemo napokon moći normalo funkcionirati“.

U drugoj utakmici dana sastali su se Cedevita Junior i KA Osijek. Gosti iz Zagreba slavili su sa 115:46 ( 20:9, 43:15, 20:15, 28:7). Ekipa trenera Kukića je odličnom igrom te kontrama nadigrala Osjećane. Bez obzira na izostanak nekoliko važnih igrača pokazalo se da i kad su oslabljeni izgledaju vrlo moćno.

FOTO)

Trener KK Cedevita Junior Nenad Kukić:

„Nedostaje nam nekoliko igrača odnosno svi koji su bili u reprezentaciji Hrvatske, neki su ozlijeđeni neki su s juniorima a neki su bolesni, tako da smo došli u kombiniranom sastavu. Nama je bitno da nakon dvije godine i situacijom s koronom igramo neki turnir a prvi puta nakon te dvije godine igramo utakmicu izvan Zagreba, zato smo izuzetno sretni i zadovoljni da smo tu. Ovo su pripremne utakmice, svi igrači će dobiti šansu i neka pokažu što znaju i mogu“.U trećoj utakmici sastali su se KK Brod i KK Cedevita Junior. Cedevita je pobijedila rezultatom 92:67 (27:12, 20,12, 20:18, 25:25). Kako je i sam trener Cedevite rekao u nedostatku važnih igrača svi su dobili priliku i tu priliku iskoristili na najbolji mogući način. Košarkaši KK Broda su parirali koliko je bilo moguće u ovom trenutku te su ostavili jako dobar dojam. To potvrđuje i drugo poluvrijeme u kojem su ako se uzme u obzir samo taj dio igre izgubili s dva poena razlike, a zadnju četvrtinu su odigrali neriješeno.Čestitke KK Brod-u na organizaciji ovog jakog turnira te ima još jedno čestitamo 20 godina uspiješnog rada. Također im želimo da nastave još bolje i još jače bez obzira na sve prepreke koje su i koje će biti pred njima.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: