NASLOVNADRUŠTVO
ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

FOTO: djos.hr

ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

24.6.2022. 11:27 | Đakovačko-osječka nadbiskupija PREGLEDA: 1051

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022. u 10.30 sati, polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije bit će zaređeni đakoni: Antun Nikolić (Župa sv. Antuna Padovanskog, Otok), Nikola Klemen (Župa Svih svetih, Đakovo), Stjepan Krešo (Župa sv. Ane, Tenja), Bernard Prelčec (Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo) te Florijan Zagorščak (Župa sv. Martina biskupa, Privlaka).

Antun Nikolić rođen je 13. kolovoza 1996. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku. Osnovnu školu pohađao je u Otoku, a srednju školu u Vinkovcima – opći smjer Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Po završetku srednje škole, 2015. godine stupa u Bogoslovno sjemenište i upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Diplomirao je 2020. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Mladomisničko geslo mu je Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas (Iv 20,21b). Mladu misu slavit će 17. srpnja u 10:30 u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Nikola Klemen rođen je 8. prosinca 1997. godine u Đakovu. Dolazi iz Župe Svih svetih (Đakovo 1). Osnovnu školu Vladimira Nazora završio je u Đakovu kao i Srednju strukovnu školu Antuna Horvata. Nakon završetka srednje škole 2016. godine, ulazi u Bogoslovno sjemenište u Đakovu i upisuje Katolički bogoslovni fakultet, koji završava 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi svetoga Petra apostola u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Knjige o Jošui Odvaži se i budi hrabar (Jš 1,9). Mladu misu slavit će 10. srpnja u 10:30 u Župi Svih svetih u Đakovu.


Stjepan Krešo rođen je 19. ožujka 1993. u Osijeku. Dolazi iz Župe sv. Ane u Tenji. Osnovnu školu završio je u Tenji 2007. godine, a potom je upisao II. jezičnu gimnaziju u Osijeku, koju je završio 2011. godine. Teološko-filozofski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu upisuje 2014. te isti završava 2020. godine. Istovremeno, od 2014. godine prolazi i svećeničku formaciju u Bogoslovom sjemeništu u Đakovu. Za đakona je zaređen 2014. godine, a đakonski je praktikum prolazio na Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je posljednji redak iz Knjige Otkrivenja: Milost Gospodina Isusa sa svima! Mladu misu slavit će 31. srpnja 2022. u Župi sv. Ane u Tenji.

Bernard Prelčec rođen je 10. ožujka 1996. u Osijeku. Dolazi iz Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo. Osnovnu školu Matije Petra Katančića završio je u rodnom Valpovu. Nakon osnovne škole završio je Opću gimnaziju u Valpovu. Prve dvije godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje tri u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Svih svetih u Đakovu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Prve Ivanove poslanice „Bog je ljubav“ (4,16). Mladu misu slavit će 3. srpnja u 10 sati u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Florijan Zagorščak rođen je 29. svibnja 1997. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Martina biskupa, Privlaka. Osnovnu školu završio je u rodnoj Privlaci. Nakon osnovne škole završio je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Prve tri godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje dvije u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Za mladomisničko geslo izabrao je redak Psalma 18 „S Bogom svojim preskačem zidine!” (18,30). Mladu misu slavit će 24. srpnja u 10 sati u Župi sv. Martina biskupa u Privlaci.
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

Evo koji će biti najmanji iznos koji ćete dizati na bankomatima kad se uvede euro

.

Proslavljen blagdan sv. Lovre u Sl. Brodu

.

OVO MORATE PROČITATI: Za sve rođene 1950-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih...

.

Upišite svoju djecu u preostala dva ciklusa Brodskog ljetnog kampa

.

Brodski policajci spremni za Schengen

.

DNEVNIK BOLESNIKA: Odbijenice u brodskoj bolnici

.

S više od dva promila pobjegao s mjesta nesreće

.

PROVALILI U KUĆU: Policija objavila detalje

.

POTRAGA ZA BROĐANINOM SE NASTAVLJA: Kćerka ne odustaje. Evo gdje je njen otac dosljedni put viđen

.

Pazite što klikate! Prevaranti u lovu na korisnike hrvatskih banaka

.

Stižu velike promjene oko iznosa, naknada i ostalog: Ovo je šest stvari koje morate znati ako koristite bankomate

.

Kukuruzu nema spasa, a ratari nakon ekstremne suše pitaju - ima li smisla ići u jesensku sjetvu?

.

Čak 67 posto Slavonaca ove godine neće na more, godišnji najčešće provode kod kuće

.

Ledeni ʺčajʺ koji diže iz mrtvih: Recept za ljetni punč koji najprije hladi, a potom grije

.

IMAMO FOTOGRAFIJE: Jutros sletio brodski kamion

.

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

.

DOZNAJEMO: Evo koliko je uginule ribe izvađeno. Duspara gostovao na RTL-u

.

Nadbiskup Đuro Hranić predslavio svetkovinu sv. Dominika te obljetnice zavjeta

.

BEBI SE ŽURILO: Slavonku u kupaonici porodio suprug

.

PORUKA IZ SL. BRODA: ʼSvetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamoʼ

.

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

.

STRAŠNI PRIZORI: Bili smo na terenu. Evo kako se uklanja riba iz središta Sl. Broda

.

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

.

Pogledajte kako se zaista kreću plaće u Hrvatskoj

.

POGLEDAJTE: Evo kad su mise u Vinogorju

.

Evo na kojim se sve lokacijama nalaze kamere na slavonskim prometnicama

.

Omotnica za pčelarstvo od 2023. do 2027. veća za gotovo 60 posto

.

U ponoć znatno pojeftinilo gorivo, ovo su nove cijene

.

Od sutra veliko pojeftinjenje goriva

.

ZBOG TEŠKE NESREĆE U SIKIREVCIMA: Oglasio se DORH. Evo što su utvrdili

FOTONALAZ

KRENULO SE S EUROM NA BRODSKOJ TRŽNICI: Evo koliko košta rajčica