Ovo su cestovni vikend rekorderi. Preko 3 promila alkohola u krvi do preko 190 km/h

FOTO: Google

28.6.2021. | 12:52 | PU Brodsko-posavske
IZVOR: PU Brodsko-posavska
Pregleda: 1157

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 21. do 27. lipnja), dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, 5 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 326 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 116 prekršaja nepropisnih brzina, 99 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, utvrđeno je i 9 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te su utvrđeni i ostali prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 3,20 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 61-godišnjeg vozača bicikla, dana 26. lipnja, oko 12 sati, u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u ulici Trešnjica u Slavonskom Brodu, a počinio ju je 21. lipnja, 21-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 105 km/h. Istog dana, 21. lipnja, oko 22.30 sati, na 210. km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 42-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Italije, kretao se nepropisnom brzinom od 194 km/h.


Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI