SB Online

Petardom oštetili i zapalili poštanski sandučić

SB Online | Petardom oštetili i zapalili poštanski sandučić SB Online | Petardom oštetili i zapalili poštanski sandučić

Slavonskobrodski policijski službenici su jučer, 8. prosinca zaprimili dojavu da je u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gundulića nepoznata osoba oštetila poštanski sandučić za poštu tako što je u isti ubacila petardu koja je oštetila sandučić te je došlo do zapaljenja pošte koja se nalazila u njemu. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Uporaba dozvoljene prirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Kazne su dosta visoke za one građane koji budu koristili zabranjena sredstva. Kazne za građane kreću od 5.000 do 15.000 kuna, a za pravne osobe od 10.000 do 30.000 kuna, ovisno o vrsti prekršaja.
Za prekršaje nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava propisana je novčana kazna za pravnu osobu u iznosu od 20 tisuća do 40 tisuća kuna.
Za prekršaj nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava kaznit će se fizička osoba novčanom kaznom u iznosu od tisuću do pet tisuća kuna . 

Pozivamo sve građane da u zajedničkom interesu budu odgovorni i sami sprječavaju nezakonite prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, a time će se i smanjiti mogućnosti ozljeđivanja građana, posebice djece, obavijeste najbližu Policijsku postaju ili pozivom na broj telefona 192.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: