Pogledajte koliko košta gorivo na Ininoj benzinskoj odmah iza graničnog prijelaza u Mađarskoj

FOTO: jutarnji.hr

9.3.2022. | 09:11 | Andrea Lužanac
Pregleda: 3620

Od danas Hrvati na benzinskim pumpama za litru goriva izdvajaju nešto više novca nego proteklih dana. Naime, od danas litra benzina u Hrvatskoj košta 12,19 kuna, litra dizela 12,53 kuna i litra plavog dizela stoji 8,04 kune.

Oni građani koji žive blizu graničnih prijelaza rado se upute po gorivo u susjedstvo, a to su učinili i neki stanovnici koji žive nedaleko od Mađarske granice. Naime, nekoliko domaćih potrošača ostalo je šokirano kada su na Ininoj benzinskoj pumpi odmah iza graničnog prijelaza Goričan, vidjeli kako je ondje cijena za litru dizela 9,41 kunu.

Radi li se doista o Ininoj benzinskoj pumpi?
Jutarnji je doznao kako se zapravo uopće ne radi o benzinskoj pumpi koja se nalazi vlasništvu Ine. Naime, riječ je o benzinskoj pumpi koja se nalazi u vlasništvu MOL-a, ali je brendirana u Inine boje, što je bio poslovni dogovor iz prve polovice dvijetisućitih godina, kad je MOL preuzimao Inu.


Premijer Viktor Orbana, zamrznuo je cijene goriva te mnoge druge prehrambene namirnice, energije i kamate na hipotekarne kredite. Pa je se tako cijena benzina u Mađarskoj našla na 9,17 kuna, a što je daleko manje nego u Hrvatskoj.

S obzirom da su cijene goriva u Mađarskoj poprilično niske za razliku cijena u Hrvatskoj, ne čudi činjenica da se mnogi stanovnici odluče poteći čak do Mađarske po gorivo. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI