SB Online

PORUKA IZ SL. BRODA: ʼSvetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamoʼ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | PORUKA IZ SL. BRODA: ʼSvetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamoʼ SB Online | PORUKA IZ SL. BRODA: ʼSvetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamoʼ

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći, „osmi“ u kolovozu, proslavljen je u istoimenom Gospinu svetištu i župi u Slavonskom Brodu s pet misnih slavlja koje su predvodili ovogodišnji mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije te se na svim misama posebno molilo za duhovna zvanja.

Središnju hodočasnički misu predvodio je mladomisnik Antun Nikolić, koji je u toj župi obavljao svoj đakonski praktikum. Govoreći o pozivu i poslanja u homiliji, mladomisnik Nikolić naglasio je kako nas Bog sve poziva na svetost te je na nama kako ćemo mu na taj poziv odgovoriti i hoćemo li se osloniti na njegovu pomoć.

„Svetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamo. Povjerujmo da Bog može i preko svakog od nas učiniti velika djela. Zastanimo danas u šutnji pred likom Gospe Brze Pomoći, pitajmo Gospodina što želi da učinimo, povjerujmo da će nam po Marijinom zagovoru Duh Sveti progovoriti u glasu naše savjesti“, rekao je uz ostalo mladomisnik Nikolić.

U nastavku je i osobno posvjedočio o snazi molitve i o Marijinoj intervenciji u njegovoj svećeničkoj formaciji te poručio: „Ako neki među vama još nisu odabrali svoj životni poziv i poslanje, pitaju se što im je činiti, potičem ih da se snažno utječu Mariji, da nju zamole da ih zagovara kod nebeskog Oca, da ih On uputi na pravi put. Možda to neće biti direktno, ali će zasigurno biti barem u nekim znakovima ili što je još važnije u unutarnjoj sigurnosti u srcu da je onaj put koji odabiru ispravan put, put koji je po Božjoj volji. Zato, draga braćo i sestre, utecite se Mariji, zatražite od nje da vam isprosi tu milost Duha Svetoga da prepoznate svoj životni poziv i spremno ga prihvatite“. Na kraju mise vlč. Nikolić svima je udijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Župnik Anđelko Cindori tom je prigodom najavio sljedeći “osmi”, 8. rujna i proslavu 65. obljetnice dolaska u tu župe sestara uršulinki, koje su započele pobožnost Gospi Brze Pomoći, kada će ih pohoditi i misu predvoditi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ostala misna slavlja predvodili su mladomisnici vlč. Stjepan Krešo u 7 sati, vlč. Florijan Zagoršćak u 9 sati, vlč. Nikola Klemen u 17 sati, a u 19 sati vlč. Bernard Prelčec. Pjevanje je na svim misama predvodio župni zbor predvođen uršulinkom s. Cecilijom Kolarić. U prostranom Gospinu dvorištu kao i u tišini župne crkve brojni su svećenici bili na raspolaganju vjernicima za sakrament pomirenja. Prije svake mise bila je marijanska pobožnost.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.