Poznati hrvatski proizvodi poput Lino lade i Domaćice su jeftiniji u njemačkim trgovinama

FOTO: Twitter- A.A.

13.10.2020. | 21:19 | 034 Portal
Pregleda: 4166

Na Twitter profilu medijskog i komunikacijskog stručnjaka Andre Anića neki dan su objavljene fotografije koje prikazuju nekoliko hrvatskih proizvoda u jednom trgovačkom lancu trgovina u Njemačkoj.

Usporedivši cijene proizvoda u toj trgovini s hrvatskim cijenama istih tih proizvoda, kao što je i vidljivo na fotografijama, nije teško zaključiti kako su hrvatski proizvodi jeftiniji u Njemačkoj nego u Hrvatskoj.

Uz fotografije na Twitteru Anić je napisao sljedeće: “Apsurd dana se nastavlja. Lino lada u Hrvatskoj: 18,99 kn, Lino lada u Njemačkoj: 1.93 (14,61 kn), Vegeta u Hrvatskoj: 13,99 kn, Vegeta u Njemačkoj: 1.44 (10,90 kn), Domaćica u Hrvatskoj: 14,99 kn, Domaćica u Njemačkoj: 1.73 (13,10 kn)”.
O ovoj se temi već pisalo u nekoliko navrata, a čak su i novinari njemačkog Deutsche Wellea istraživali neke osnovne i svakodnevne namirnice i hrvatske proizvode na njemačkim i hrvatskim policama kako bi usporedili cijene istih. Zaključili su da su ti isti proizvodi u Njemačkoj jeftiniji nego tamo gdje su proizvedeni- u Hrvatskoj! Dakle, isti proizvodi istog proizvođača u Hrvatskoj su u pravilu skuplji od 30 do 110 posto.

Da se doista radi o apsurdu, kao što Anić kaže, slažemo se i mi, a što vi mislite o ovome? U komentarima nam napišite u kojim ste trgovinama u Njemačkoj našli hrvatske proizvode koji su jeftiniji nego u Hrvatskoj.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI