SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Poznati hrvatski proizvodi poput Lino lade i Domaćice su jeftiniji u njemačkim trgovinama

SB Online | Poznati hrvatski proizvodi poput Lino lade i Domaćice su jeftiniji u njemačkim trgovinama SB Online | Poznati hrvatski proizvodi poput Lino lade i Domaćice su jeftiniji u njemačkim trgovinama

PRIJE 4 GODINE
TEKST: 034 Portal

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na Twitter profilu medijskog i komunikacijskog stručnjaka Andre Anića neki dan su objavljene fotografije koje prikazuju nekoliko hrvatskih proizvoda u jednom trgovačkom lancu trgovina u Njemačkoj.

Usporedivši cijene proizvoda u toj trgovini s hrvatskim cijenama istih tih proizvoda, kao što je i vidljivo na fotografijama, nije teško zaključiti kako su hrvatski proizvodi jeftiniji u Njemačkoj nego u Hrvatskoj.

Uz fotografije na Twitteru Anić je napisao sljedeće: “Apsurd dana se nastavlja. Lino lada u Hrvatskoj: 18,99 kn, Lino lada u Njemačkoj: 1.93 (14,61 kn), Vegeta u Hrvatskoj: 13,99 kn, Vegeta u Njemačkoj: 1.44 (10,90 kn), Domaćica u Hrvatskoj: 14,99 kn, Domaćica u Njemačkoj: 1.73 (13,10 kn)”.O ovoj se temi već pisalo u nekoliko navrata, a čak su i novinari njemačkog Deutsche Wellea istraživali neke osnovne i svakodnevne namirnice i hrvatske proizvode na njemačkim i hrvatskim policama kako bi usporedili cijene istih. Zaključili su da su ti isti proizvodi u Njemačkoj jeftiniji nego tamo gdje su proizvedeni- u Hrvatskoj! Dakle, isti proizvodi istog proizvođača u Hrvatskoj su u pravilu skuplji od 30 do 110 posto.

Da se doista radi o apsurdu, kao što Anić kaže, slažemo se i mi, a što vi mislite o ovome? U komentarima nam napišite u kojim ste trgovinama u Njemačkoj našli hrvatske proizvode koji su jeftiniji nego u Hrvatskoj.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: