SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

PUTIN PRIJETI SVIJETU: ʺSvi koji se umiješaju vidjet će posljedice kakve povijest ne pamtiʺ

SB Online | PUTIN PRIJETI SVIJETU: ʺSvi koji se umiješaju vidjet će posljedice kakve povijest ne pamtiʺ SB Online | PUTIN PRIJETI SVIJETU: ʺSvi koji se umiješaju vidjet će posljedice kakve povijest ne pamtiʺ

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Od jučerašnjeg dana mediji su prepuni informacija o ratu koji se odvija između Rusije i Ukrajine. Rusija je opkolila Kijev, a na ulicama se vode žestoke bitke. U samo jednom danu život je izgubilo mnoštvo vojnika i civila, a Putin prijeti svijetu.

Nakon što je naredio vojnu akciju u Ukrajini, zaprijetio je i svijetu te je rekao da svi koji se umiješaju u rat na strani Ukrajine da će doživjeti posljedice kakve povijest ne pamti. Rat koji je započela Rusija je i najveći rat nakon Drugog svjetskog rata i zadaje najveće strahove Zapada.

“Tko god se pokuša umiješati, posebno zaprijetiti našem narodu, treba znati da će reakcija Rusije biti trenutna i da će vas dovesti do takvih posljedica kakve nikada u svojoj povijesti niste doživjeli. Spremni smo za svaki razvoj događaja. Sve potrebne odluke u tom smislu su donesene. Nadam se da ću biti saslušan”, zaprijetio je ruski predsjednik, prenosi CNN.

Sinoć je održan izvanredan sastanak naših lidera članica EU u Bruxellesu, kako bi dogovorile oštre sankcije Rusiji nakon invazije na Ukrajinu. Nakon završenog sastanka, pred novinarima je Andrej Plenković još jednom osudio ruski napad na Ukrajinu.

"Ovo sigurno nije zadnja poruka koju će EU poslati Rusiji", rekao je komentirajući strogi paket sankcija, odnosno udar na 70 posto ruskog bankarskog tržišta, piše Dnevnik.hr.

Plenković je istaknuo kako apel predsjednika Zelenskog jako podsjeća na Hrvatsku 1991., ali ova invazija je puno veća. Napomenuo je kako treba paziti na stabilnost i na Kosovu, Crnoj Gori i BiH.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: