SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

SKANDAL U POŽEŠKOJ BOLNICI: Liječnik COVID pozitivnoj pacijentici savjetovao da kući ode taxijem, a razlog zbog kojeg joj nije pozvao sanitet je pomalo smiješan...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | SKANDAL U POŽEŠKOJ BOLNICI: Liječnik COVID pozitivnoj pacijentici savjetovao da kući ode taxijem, a razlog zbog kojeg joj nije pozvao sanitet je pomalo smiješan... SB Online | SKANDAL U POŽEŠKOJ BOLNICI: Liječnik COVID pozitivnoj pacijentici savjetovao da kući ode taxijem, a razlog zbog kojeg joj nije pozvao sanitet je pomalo smiješan...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zamislite, napravite kućni Covid test i on vam pokaže da ste pozitivni na koronavirus, sanitet vas preveze u bolnicu na pregled, a onda vam liječnik u bolnici savjetuje da uzmete taxi te da se taxijem vratite kući?

Upravo se ovakav scenarij dogodio u Općoj županijskoj bolnici u Požegi.

Vjerovali ili ne, jedan liječnik požeške bolnice (identitet poznat redakciji) savjetovao je potencijalno pozitivnoj osobi da se kući vrati taxi službom.

Sve se dogodilo tijekom jučerašnjeg dana kada se naša čitateljica (identitet poznat redakciji) obratila obiteljskom liječniku za pomoć nakon što joj je kućni test bio pozitivan. Zbog izrazito lošeg općeg stanja, zamolila je svoju obiteljsku liječnicu da joj pošalje sanitet koji bi ju prevezao na bolnicu s obzirom na to da nije postojao niti jedan drugi epidemiološki siguran način da stigne do bolnice. U  bolnici su joj odradili brzi test, a na kojemu je ona bila negativna, ali s obzirom na to da pacijentica ima sve simptome koji upućuju na koronu, uzet joj je uzorak za PCR test, a čiji je rezultat stigao tek danas.

Nakon što ju je liječnik pregledao, ona ga je zamolila da joj pozove sanitet koji bi ju prevezao kući. Kako nam kaže, osjećala je se jako loše i s obzirom na to da još nije bila u potpunosti sigurna ima li koronu, nije posezala za javnim prijevozom. Liječnik joj je odgovorio kako on ne može pozvati sanitet za pokretnu osobu te joj je savjetovao da se kući uputi taxi službom.

Da, dobro ste pročitali, ovo je savjet jednog liječnika iz požeške bolnice upućen osobi potencijalno pozitivnoj na Covid-19. Kao još jedan od razloga zašto liječnik nije bio za to da ju sanitet prevozi kući je taj što bi se djelatnici iz saniteta morali oblačiti u zaštitna odjela.  Moramo priznati kako smo poprilično šokirani ovom uputom stručne osobe te se pitamo zar oblačenje zaštitnog odijela zaista predstavlja problem?!

Pacijentica je odlučila potražiti pomoć na šalteru, a ondje je dobila isti savjet s jednim pomalo smiješnim detaljem. Naime, djelatnica požeške bolnice savjetovala je pacijentici čiji rezultati PCR testa nisu gotovi da sjedne u taxi na stražnje sjedalo te da za svaku sigurnost stavi na lice dvije maske. Još jedan od savjeta koji je pacijentica dobila bio je taj da nazove nekoga tko je cijepljen da dođe po nju, a što je u potpunosti besmisleno s obzirom na to da se i cijepljene osobe mogu zaraziti.

Povodom ovog slučaja odlučili smo zatražiti izjavu od ravnatelja požeške bolnice, dr.sc. Ivana Vukoje. Naime, on nam je trenutno jedino dao odgovor da će provjeriti gore navedene tvrdnje, a dok čekamo njegov odgovor, stigla nam je informacija kako su rezultati PRC testa pozitivni i kako je gore spomenuta pacijentica doista pozitivna na koronavirus.

I na kraju cijele ove priče možemo zaključiti kako je jedan liječnik savjetovao POZITIVNOJ pacijentici da se kući uputi taxi službom. Ovo joj je zasigurno savjetovao bez ikakvog razmišljanja o tome da potencijalno pozitivna osoba predstavlja rizik zaraze za zaposlenike u taxi službama. Na sreću, pacijentica nije poslušala savjet jednog liječnika i sada zbog nje niti jedan djelatnik taxi službe neće morati u samoizolaciju.

Mislite li da je liječnik ispravno postupio? Odgovorite nam u našoj anketi ispod članka, a ukoliko ste imali isto ili slično iskustvo, podijelite svoju priču s nama u komentarima na našoj Facebook stranici.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: