SB Online

SUKOB INTERESA - Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Mostove nositeljice liste zbog pogodovanja od 610 tisuća kuna

PRIJE 3 GODINE
034 PORTAL
PRIKAZA: 1650

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | SUKOB INTERESA - Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Mostove nositeljice liste zbog pogodovanja od 610 tisuća kuna SB Online | SUKOB INTERESA - Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Mostove nositeljice liste zbog pogodovanja od 610 tisuća kuna

PRIJE 3 GODINE
034 PORTAL
PRIKAZA: 1650

Sljedeće priopćenje o sukobu interesa gradonačelnice Iloka, Marine Budimir, dobili smo na redakcijsku adresu te ga prenosimo u cijelosti.

"Došli smo u posjed Odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o pokretanju postupka protiv Marine Budimir, gradonačelnice Iloka i Mostove nositeljice liste u 5. izbornoj jedinici na izborima za Sabor, zbog moguće zlouporabe položaja. Povjerenstvo je protiv Budimir pokrenulo postupak zbog povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer je 2019., kao gradonačelnica grada Iloka zlouporabila svoj položaj kod ugovaranja izvođenja radova s obrtom Torma, čiji je vlasnik vijećnik u Gradu Iloku, a zaposlenik gradonačelničin suprug, pri čemu je imala privatni interes.

Gradonačelnica Budimir je sa svojim vijećnikom ugovorila radove u vrijednosti od 610 tisuća kuna, a nabava je provedena u postupku jednostavne nabave gdje je gradonačelnica po svojoj volji odabrala tri ponuditelja koji su pozvani da dostave ponude. Svjesno je pozvala obrt svojeg gradskog vijećnika u kojem je zaposlen njen suprug. S obzirom da je od tri pozvana ponuditelj dostavljena samo jedna ponuda, osnovana je sumnja u namještanje natječaja što je čest slučaj u jednostavnim nabavama. Odluku o najboljoj (ujedno i jedinoj ponudi) donijelo je Povjerenstvo koje je također imenovala gradonačelnica.

Na pogodovanje su upozorili 2019. oporbeni vijećnici u Iloku tražeći mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ali Budimir nije dostavila sve informacije te je obmanula Povjerenstvo da se radi o traženju mišljenja za postupanje u budućnosti unatoč tome što se radilo o već potpisanom ugovoru. Nakon što su vijećnici pročitali mišljenje Povjerenstva, na sjednici Gradskog vijeća su zatražili da Budimir upozna Povjerenstvo sa svim pojedinostima ugovaranja te je Povjerenstvo na osnovu dopunjenih informacija donijelo odluku da je Budimir bila u situaciji sukoba interesa te je pokrenulo protiv nje postupak. Prema dostupnim informacijama, Povjerenstvo još uvijek nije donijelo odluku o mogućim sankcijama protiv dužnosnice.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: