Svoja iskustva i znanja želi prenijeti na mlade

FOTO: Privatni album/Igor Safundžić

2.2.2023. | 10:57 | Igor Safundžić
Pregleda: 1215

Vlado Lađarević i Darko Karamazan poznati zmijolovci krenuli su s edukacijama o zmijama po školama. Osnovna škola Matija Antun Reljković iz Bebrine i njeni učenici su među prvima u nizu edukacija ova dva zmijolovca. S razlogom su edukacije započeli baš u Bebrini zato što je ovaj kraj upravo i poznat po zmijama odnosno zmijolovcima. Naime, na tom prostoru je i bilo najviše zmijolovaca još u bivšoj državi.Izuzetan odaziv djece i učitelja pokazuje zainteresiranost za zmije odnosno kako se ponašati kada sretnete zmiju te kako se ponašati ako vas zmija ugrize.


Hrvatska trenutačno ima najviše priznatih vrsta zmija u Europi i to njih 15 dok kao primjer za usporedbu jedna Njemačka ima samo 7. U Hrvatskoj također obitava i najotrovnija zmija Europe riđovka. Uz riđovku još su dvije vrste koje su otrovne a to su poskok i planinski žutokrug.Darko Karamazan sa svojim iskustvom hvatanja zmija izuzetno je zainteresirao učenike a zanimljivo je da je Darko krenuo u zmijolovne vode baš u ovim godinama u kojima su ovi učenici i tada je bio najmlađi zmijolovac a danas je najstariji. Svoja iskustva i znanja želi prenijeti na mlađe generacije jer kako nam kaže netko će morati naslijediti ovaj nepopularan posao hvatanja zmija. VIŠE NA TEMU:
ZMIJE
ZMIJOLOVCI
EDUKACIJA
DJECA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI